Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

7th Zagreb International Blues Festival!

7th Zagreb International Blues Festival!Na ovogodišnjem, sedmom u nizu, ”Zagreb International Blues Festivalu”, očekuje nas pet dana vrhunskog bluesa u tri zagrebačka kluba, a već tradicionalno, održat će se i ”ZIBF u gostima” – ove godine u Splitu i Puli.

Festival raste iz izdanja u izdanje, profilirao se kao vodeći nacionalni blues festival, a ove godine donosi pravu glazbenu poslasticu – klupsku mini turneju Erica Sardinasa. Izuzetni američki blues rock slide gitarist će nastupiti četiri dana za redom - u zagrebačkom klubu Hard Place (27. i 28.4.), splitskom Judinom drvu (29.4.) te na tvrđavi Kaštel u Puli (30.4.).

Uz nastupe Erica Sardinasa, posjetitelje će zabavljati i jake snage hrvatskog bluesa; Otvaranje festivala je u utorak, 26.4., u Hard Placeu, gdje će se održati večer “Blues for You” posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi.

Tu će prigodu uveličati koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma ”For a Friend & Brother” Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhi. Uz njih će nastupiti kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover, a istu večer će Tibor Nađ iz Novog Sada predstaviti svoju knjigu ”Isceljujuća moć bluesa”.

Srijeda (27.4.) i četvrtak (28.4.) u Hard Placeu su rezervirani za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarista Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik hrvatske na ”International Blues Challengeu” u Memphisu.

Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku mini-turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (petak, 29.4.) i pulskoj tvrđavi Kaštel (subota, 30.4.).

U petak, 29.4., zagrebački program ZIBF-a seli u ”Pivanu” gdje će ”Sunnysiders” premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe ”Našao sam dobar bend” koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan ”S daleke obale bluesa”.

Za istu večer Sunnysidersi najavljuju i atraktivne goste koji su za sada u tajnosti.
Čast da zatvore sedmo izdanje ”Zagreb International Blues Festivala” je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će u subotu, 30.4. svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća.

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan. Još je ostalo vrlo malo ulaznica za nastupe Sardinasa, a prodaju se u Hard Placeu, Rockamarku i Dirty Old Shopu po 110 kn.

Objavljeno 21.04.2016.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow