Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Amos Lee - ”Najbolje čuvana pop tajna”

Amos Lee - ”Najbolje čuvana pop tajna”Amos Lee objavio je svoj četvrtiti po redu studijski album, najbogatiji i najcjelovitiji do sada. Album, koji je producirao Joey Burns iz Calexica, ujedno je i opsežan i kohezivan, sa nizom emocija ujedinjenih Leejevim eklektičnim ukusom i karakterističnim vokalom.

S fantastičnim gostima poput Lucinde Williams, Willie Nelsona, Sam Beama (Iron & Vine), Priscille Ahn, Pete Browna i James Gordsona, te glazbenom podlogom Calexica, album obilježava povratak Amos Leeja kao zrelog umjetnika koji nastavlja istraživati svoje glazbene i tematske interese.

Lee se razvio u jednog od najvažnijih i najproduktivnijih kantautora današnjice, a dokaz tomu je 12 novih pjesama na ’Mission Bell ’ albumu, te legendarni gosti poput Williams i Nelsona koji su zaista gorljivo željeli interpretirati njegove pjesme.

Najjasnija promjena na albumu je intimni, a opet ekspresivan zvuk za koji su zaslužni Joey Burns i John Convertino iz Calexica.

Nakon slučajnog susreta rodila se ideja da Lee snimi nešto u njihovom studiju u Tusconu.
’’Muzikalnost koju ovi momci posjeduju zaista je izvanredna’’ - rekao je Lee. ’’Posebno je bilo lijepo raditi sa Johnom i dobiti posve drugačiju ritmičku teksturu. Oni odlično stvaraju atmosferu - zvučno, u mnogo pjesama dodali su prekrasnu dimenziju, pomogavši im na taj način da se prošire i dišu.

Četvrti album Amos Leeja ’’Mission Bell’’ debitirao je na krilima prvog singla ’Windows Are Rolled Down’, 2. veljače na 1. mjestu Billboardove Top 200 ljestvice albuma, postigavši u prvom tjednu najbolju prodaju njegove karijere. ’’Mission Bell’’ u istom tjednu bio je prvi i na Digitalnoj top listi albuma.

Amos Lee filadelfijski je tekstopisac i kompozitor koji je objavio tri hvaljena i komercijalno uspješna albuma; Amos Lee (2005), Supply and Demand (2006) i Last Days At The Lodge (2008). New York Times njegove je pjesme nazvao ’’himnama’’, Vanity Fair smatra ih zavodljivima, dok Philadelphia Inquirer piše o ’’kompaktnim, dobro strukturiranim pesmama u kojima autor s južnjačkim naglaskom nješno balansira između jazzy soula i klasičnih arhetipova.’’ The Associated Press nahvalio Amosov ’’sjajan sexy glas’’, dok ga je People magazin proglasio ’’najbolje čuvanom pop tajnom’’.

Popis pjesama:
1. El Camino
2. Windows Are Rolled Down
3. Violin (featuring Sam Beam)
4. Flower
5. Stay With Me (featuring Priscilla Ahn)
6. Out Of The Cold (featuring Pieta Brown)
7. Jesus (featuring James Gadson)
8. Hello Again
9. Learned A Lot
10. Cup Of Sorrow
11. Clear Blue Eyes (featuring Lucinda Williams)
12. Behind Me Now / El Camino Reprise (featuring Willie Nelson)

Objavljeno 19.02.2011.

Vremeplov

O, bože... Pa ja sam samo debeli ćelavi šezdesetogodišnjak koji pjeva blues. Kužite?
Joe Cocker