Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bach-Vox-Modena-Zagreb

Bach-Vox-Modena-ZagrebBono Vox je na zagrebačkim koncertima recitirao ’’O lijepa, o draga, o slatka slobodo’’,
riječi poznate pjesme Ivana Gundulića, a glavni krivac za to zapravo je naš glazbenik s adresom u Americi Nenada Bach.

Bilo je to 1995. godine, kada su Bono Vox i Nenad Bach pozvani od Luciana Pavarottia da sudjeluju u humanitarnom projektu ’’For the Children of Bosnia’’. Bili su to prijatelji Hrvatske, te Bosne i Hercegovine u vrijeme kada im je najviše trebala pomoć.

Koncert u Modeni, u Italiji, ’’Pavarotti i prijatelji za djecu Bosne’’, kojeg je i Bach bio dio, kako na pozornici, tako i izvan pozornice, održao se u rujna 1995. godine. Tada je Nenad Bach po prvi put odrecitirao tu poznatu pjesmu Ivana Gundulića svojim poznatim kolegama, koji su se je i otpjevali.

2009. godine Bono Vox dolazi u Zagreb održati svoj veliki koncert, te mu Nenad Bach sugerira da ponovno odrecitira riječi te snažne pjesme, kao poveznicu koncerta iz 1995.

Nenad N. Bach rodjen je u Zagrebu. Mladost i školovanje proveo u Rijeci. Prvi instrument mu je bila violina. Završio studij gradjevine. Suosnivač grupe Vrijeme i Zemlja.

Nakon nekoliko nosača zvuka 1984. odlazi živjeti u New York, SAD gdje uspješno nastavlja glazbenu karijeru. U par glazbenih bisera spada suradnja s Lucianom Pavarottiem, Bonom i The Edgeom iz U2, suradnja s članovima grupe The Band, kompilacije s Leonardom Cohenom i Bruce Springsteenom, TV emisija na CBS-u gdje je dao intervju legendarnom Ed Bradleyu, nastup na Woodstock-u 1994. produkcija videa i CDa “Can We Go Higher?” s američkim legendama, koju je publicirao Sony, a sam video je prikazan u skoro svim zemljama svijeta.

Skladao je glazbu za preko 20-tak filmova. Producirao je sedam a cappella albuma, većinom tradicionalne klapske pjesme, te nakon dva samostalna američka albuma, upravo snima svoj novi album s novoosnovanom grupom.


Objavljeno 22.08.2009.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja