Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bad Religion na Exitu!

Bad Religion na Exitu!Krajem prošlog tjedna na službenom siteu benda Bad Religion pojavila se vijest da je jedna od destinacija njihove europske turneje i Exit festival u Novom Sadu. Ovo je izazvalo oduševljenje obožavatelja benda koji su nestrpljivo na Facebook stranici Exit festivala tražili potvrdu ove informacije. Nama ne preostaje ništa drugo, nego da i službeno izjavimo: točno je. Bad Religion dolazi na Exit.

Kalifornijski punk rock bend osnovan još 1979. godine, nakon trideset godina i 15 studijskih albuma, među kojima su i How Could Hell Be Any Worse?, Suffer, Recipe for Hate, Stranger Than Fiction i Process of Belief, kao i posljednji album objavljen u rujnu prošle godine, The Dissent of Man, po prvi put i konačno dolazi na Exit. Proslavljajući tri desetljeća provokativnog zvuka i dominantnog prisustva na sceni, Bad Religion, po vlastitom priznanju, pomiču granice žanra danas na isti način na koji su to radili kada su se tek formirali kao punk bend. Originalni članovi benda i tekstopisci, Greg Grafin i Bret Gurevic, tvrde da su pjesme s novog albuma neke od omiljenih koje su napisali u čitavoj karijeri, a da je Dissent of Man ne samo presjek osobnih iskustava članova benda u posljednjih nekoliko godina, već i presjek njihovog cjelokupnog glazbenog sazrijevanja.

“Čini mi se da smo u nekoliko posljednjih albuma inzistirali na klasičnom Bad Religion zvuku, ne udaljavajući se predaleko od onoga na šta smo navikli”, tvrdi Gurevic, “dok smo na posljednjoj ploči napravili nešto što nismo godinama: istraživali smo razne stvari koje su utjecale na nas.”

Bunt punk veterana protiv stega konzervativnog društva, oslikan u simbolu precrtanog križa, intelektualni tekstovi i suprotstavljanje političkim i religioznim institucijama, kao i pozivanje na socijalnu odgovornost, postali su neizostavni pečat ovog benda. Čini se da je baš to poetika koja je na ovim prostorima uvijek uznemiravajuće prepoznata, i to ne samo među pripadnicima punk rock scene.

Cijena festivalske ulaznice u Hrvatskoj iznosi 550 kn, dok je mjesto u kampu 185 kn.

Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik

Objavljeno 08.04.2011.

Vremeplov

Među mnogim stvarima po kojima je Rijeka posebna, riječka glazbena scena zauzima veliko i važno mjesto. Ona nije samo stvar glazbe, ona je postala dio riječkog stila života i načina razmišljanja.
Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke