Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bajaga i Instruktori – Promotori rocka i ljubavi

Bajaga i Instruktori – Promotori rocka i ljubaviRođendanska fešta, povodom 25 godina postojanja otpočela je prvim u nizu 3 koncerta u beogradskom Centru Sava. Bajaga je sa svojim Instruktorima pred punim auditorijem u preko 2 sata podijelio emocije, ljubav, tonove i mnogo pozitivne energije.

Pozvavši publiku da slobodno zaplešu, ispred bine je napravljena koncertna atmosfera kakvu kameno zdanje poput Sava Centra ne pamti (nešto slično pošlo je za rukom Darku Rundeku, Gary Moore-u i Return To Forever u skorijoj prošlosti).

Uz kupljenu ulaznicu za prvi dan posjetioci su dobili na poklon 1. album Bajage ”Pozitivna Geografija” na cd-u. Ali nije ostalo na tome. Bilo je dirljivo (za neke starije koji su odrastali uz taj album) krenuti s pjesmom ”Berlin” (svojevremeno izabrana za ”Hit Godine” u zemlji koje više nema), Limene Trube su preko Loknerovih klavijatura ponovo ”zatrubile”, ”Mali Slonovi” - orilo se i plesalo uz njih...

Nastavak je donio podsjećanje na dvadesto stoljeće, pa dalje ”Verujem - Ne Verujem”, ”Plavi Safir” (orilo se Sava Centrom) do predivne ”Poljubi Me” u izvođenju Aleksandre Kovač, jedne od gostiju večeri.
Iznenađenje je bilo vidjeti divu opere Jadranku Jovanović i čuti u živo poslije 18 godina Buđenje Ranog Proleća. Na bini je od gostiju bio i Davor Rodik (slide gitara i pedal steel gitara - Plava Trava Zaborava) i Vlada Negovanović (ex Tunel) na gitari.

Publiku su uglavnom sačinjavali mladi koji su plesali. Oni malo stariji, sada vidno s manje kose (bivši rokeri) su doveli svoju djecu uz izgovor kako ”to tada nisu slušali, a ni danas ali eto - djeca”.
Našao se tu i poneki vremešni kritičar koji se kleo u New Wave ali eto - shvatio je vrijednosti a zaboravio negativne kritike tada napisane. Dobro bile su tu i sada već vremešne djevojke (čitaj žene tj. mame) koje su više promovirale večernje haljine (u to vrijeme su više slušale Bijelo Dugme zbog Alena koji je ljepši, a Loša je bio klinac…)

Sve u svemu atmosfera pravog rock koncerta je postignuta, a Bajaga, Loki, Žika, Čeda, Cvele i Kića sa svojim gostima promoviraju rock kakav sviraju: iskren, nimalo kompleksan, možda malo više baladično - ali je rock. I promoviraju ljubav - jer samo nam je ona potrebna. I na kraju ove i u 2010. Nek traju i sljedećih 25 godina.

Ivica Stanković

Objavljeno 31.12.2009.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)