Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Blues Challeng 2010.

Blues Challeng 2010.Zahvaljujući upornosti Hrvatskih blues snaga, zagrebački Sax! ponovo je ring u kojem se vode borbe za naslov pobjednika 2nd Croatian Blues Challengea.

U utorak 02.11.2010., vještine su se odmjeravale u kategoriji solo/duo. Za nastup na 27. International Blues Challengeu koji će se od 01. do 05.02. 2011. održati u Memphisu, gradu koji je zaljuljao kolijevku bluesa i u kojem je prvi puta zatreštao rock, natjecalo se 6 izvođača.

Zahtjevnu publiku i žiri u sastavu: Siniša Bizović (izvršni tajnik Hrvatskih blues snaga i vlasnik diskografske kuće Spona) i dva izletnika u Memphis iz prethodnih godina – Tomislav Goluban i Ivan Vragolovich, uz stroga američka pravila natjecanja, pokušavali su osvojiti trojica solista i tri glazbena para.

Neven Dužević (klavir, vokal), Djaba Du Baraba aka Dubravko Zlomislić (gitara, vokal) i mladi kantautor Ivan Škrabe (gitara, usna harmonika, vokal) odlučili su svoju prilku tražiti sami, dok su zajedno jači bili Bobo Knežević (vokal, gitara) i Davor Masle (gitara, usna harmonika, drombulje, udaraljke) kao Printemps, ete, automne, hiver, duo du blues, zatim Boris Hrepić (gitara, ukulele, usna harmonika, vokal) i Antonija Vrgoč (vokal, def, gitara, stomp-box) kao Sunnysiders i konačno Damir Horvatiček (gitara, vokal) i Dalibor Skeledžija (gitara, usna harmonika, vokal) u formi Two For Blues.

Neki su se borili glazbenom autentičnošću, neki pokušajima da u svojih dvadeset minuta stagea tematski zahvate bit bluesa i prenesu publici emociju iz koje je taj glezbeni pravac nastao, a nekima je tajno oružje bio šarm i čarobna sposobnost da ozare i angažiraju svoje slušatelje. Na kraju večeri pak, pobjednik je mogao biti samo jedan.

Pobjednik 2nd Croatian Blus Challengea, onaj koji će predstavljati hrvatske boje u Memphisu sljedeće godine u solo/duo kategoriji je duet Sunnysiders. Osim karte za rodnu grudu bluesa, pobjednika zapada čast da nastupi kao predizvođač jednom od vodećih svjetskih blues dua kojeg čine američki usnoharmonikaš Joe Filisko i gitarist Eric Noden, a koji će 08. 11.2010. nastupiti u zagrebačkom BP Clubu.

Natjecateljski duh u Sax!-u će se zadržati još do sljedećeg utorka, 09.11.2010., kada će se borba za Memphis voditi u kategoriji bendova. Svoju priliku tražit će devet sastava, a dok će čekati na let preko bare, pobjednici će imati priliku nastupiti ispred Erica Sardinasa, 12. 11. u zagrebačkom Boogaloou.


Kompletan predstojeći program ovogodišnjeg Blues Challengea:
08.11. Joe Filisko & Eric Noden + Sunnysiders - B.P Club - Zagreb
09.11. 2nd CBC - Finale kategorija grupe - Sax! - Zagreb
10.11. Joe Filisko & Eric Noden - The Legends Pub - Primošten
11.11. Joe Filisko & Eric Noden - GKL - Split
12.11. Eric Sardinas + pobjednik grupa 2. CBC - Booogaloo - Zagreb
13.11. Carl Reuter & The Harpoons - Promocija albuma - GKL – Split

Objavljeno 05.11.2010.

Vremeplov

Imati bend danas u Hrvatskoj je isto što i imat hemeroide – nezgodno, zahtjevno, krvavo i nikog nije briga.
Ida Prester (Lollobrigida)