Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brucea Springsteen i The E Street Band imaju novi CD

Brucea Springsteen i The E Street Band imaju novi CDDvostruki CD “The Promise – The Lost Sessions: Darkness on the Edge of Town” velikog Brucea donosi 21 do sad neobjavljenu pjesmu :

- Ovo što imate u ruci je nova/stara ploča. Izgubljeni sessioni sa snimanja albuma “Darkness” koji su mogli/trebali biti objavljeni nakon albuma “Born To Run” i prije kolekcije pjesama koja je postala album “Darkness on the Edge of Town”.

Tijekom te godine snimanja, napravili smo mnoge albume. Kada se tome doda materijal koji je “Darkness” imao u svojem originalu, došlo bi se do 40 pjesma i 4 albuma. Mi smo objavili jedan. Još uvijek vjerujem da je to bio onaj pravi album jer vjerojatno ne bih ovo sad apisao i vi to ne biste čitali. Ali glazba koja je ostala je neobjavljena je bitna – poručuje Springsteen, napominjući kako see prije objavljivanja ovog izdanja vratio 30 godina unatrag.

Naime, legendarni Boss se osjećao kao da ponovno posjećuje stare prijatelje koji očekuju njegov povratak kako bi zatvorili krug jednog važnog iskustva koje je nekako bilo prekinuto.

Sve pjesme s dvostrukog albuma “The Promise” su sa sessiona iz 1977. i 1978. godine. Neke je ipak malo doradio, a neke su ostale baš onakve kakve ih je snimio tih godina.

Kada je prelistavao knjižicu “Darknessa” staru 30 godina, vidio je sebe kao mladića ispunjenog ambicijom , lokalnom kulturom i nadasve oduševljenim time što je r´n´r kompozitor. Tada mu se pod kožu uvukla glazba koju je noćima slušao, a za koju su zaslužni Lieber and Stoller, Goffin and King, Barry and Greenwich, Mann and Weil.

Oni su ga isnspirirali da poštuje i voli svoju profesiju koja je bila kamen temeljac za ono što je radio s E Street Bandom pa i ostatak karijere.

Budući da je “Darkness” snimljen u jeku punk eksplozije, Springsteen je u jednom malom newyorškom shopu kupio sve punk singlice i pomno ih preslušao te zaključio da je čuo nešto jedinstveno i ne toliko strano njegovom iskustvu.

U srednjim dvadesetima je želio dokazati da nije instant zvijezda i “one - hit wonder” – znao je tko je i što želi biti. Strogost, moć i usmjerenost bili su njegovi ciljevi – teška glazba za ljude u teškim situacijama.

- S 27 godina sam se nadao da ću pisati nešto što će me nastaviti ispunjavati svrhom i značenjem u godinama koje dolaze iteda će to značiti nešto i meni i vama. Album “Darkness on the Edge of Town” je to učinio za mene, a nadam se i za vas. -


THE PROMISE (CD 1)

1. Racing In The Street (’78)
2. Gotta Get That Feeling
3. Outside Looking In
4. Someday (We’ll Be Together)
5. One Way Street
6. Because The Night
7. Wrong Side Of The Street
8. The Brokenhearted
9. Rendezvous
10. Candy’s Boy

THE PROMISE (CD 2)

1. Save My Love
2. Ain’t Good Enough For You
3. Fire
4. Spanish Eyes
5. It’s A Shame
6. Come On (Let’s Go Tonight)
7. Talk To Me
8. The Little Things (My Baby Does)
9. Breakaway
10. The Promise
11. City Of Night


Objavljeno 20.12.2010.

Vremeplov

Ne mislim da uspjeh iznenada dođe i da je čovjek onda sretan. Nije tako. Ako ljudi to misle, jako će se razočarati.
Michael Hutchence (INXS)