Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chui i Jazz orkestar HRT-a zajedno

Chui i Jazz orkestar HRT-a zajednoGrupi Chui u posljedenje vrijeme baš sve ide po planu, pa i bolje od toga. Prvo su objavili Porinom nominiran album ’Third Stone From the Sun’ koji je te godine bio proglašen za najbolji, onda su održali lijep broj koncerata diljem Hrvatske.

U jesen proše godine predstavili su se na najvećem europskom showcase festivalu Noorderslag Eurosonic nakon čega su uspostavili suradnju s legendarnom Josipom Lisac s kojom će uskoro objaviti singl i video spot ’Tebi putujem’ čime su najavili povratak radu na novom studijskom albumu; iz trija postali su kvartet, zamijenili bubnjara i potom najavili jedan koncert s Jazz orekstrom HRT-a koji je u roku 24 sata bio rasprodan te su zbog velikog interesa dodali i novi datum.

Chui i Jazz orkester nastupit će 28. veljače te 1. ožujka 2017. godine u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u dvorani Gorgona. Početak koncerata predviđen je za 20 sati. Koncert 1. ožujka je rasrpodan, no za koncert 28. veljače još uvijek ima nešto malo karate i one se po cijeni od 50 kn mogu nabaviti na www.ulaznice.hr

Zajedničkim koncertom Chui-ja i Jazz orkestra HRT-a ravnat će dirigent Andreas Marinello.

Jazz orkestar HRT-a nekadašnji Big Band Hrvatske radiotelevizije, to jest Plesni orkestar Radio Zagreba, postoji i radi kontinuirano već više od 50 godina, što je u povijesti big bandova rijetkost u svjetskim razmjerima.

Orkestar su kroz povijest vodili Miljenko Prohaska, Silvije Glojnarić, Saša Nestorović, a sada ga vodi skladatelj, dirigent i saksofonist Andreas Marinello. Jazz orkestar HRTa je ostvario poveliki popis suradnji sa nekima od najvećih svjetskih jazz glazbenika: Art Farmer, Clark Terry i Ted Curson, Johnny Grifin, Sal Nistico, Ernie Wilkins, Kai Winding, John Lewis, Art Taylor, Christian McBride, Miroslav Vitous i mnogi drugi.

Chui su mladi hrvatski instrumentalni bend koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.

2015. godine pak Chui objavljuje treći album ’’Third Sun From The Stone’’ koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj, te je bio nominiram za nekoliko nagrada Porin.

Šarolik stilski glazbeni spektar je omogućio Chuievcima da nastupe na najvećim regionalnim festivalima jazz, rock i alternativne glazbe. Jedini su hrvatski predstavnik ove godine na Eurosonic Noordeslagu, navjećem Europskom showcaseu koji se održava u Nizozemskoj, a nastupili su kao Hrvatski glazbeni prestavnici i na Kaunas Bienalu najvećem baltičkom bienalu koji se održava u Litvi. Trenutno rade na novom albumu čije će prve zvukove uskoro javnosti predstaviti u pjesmi „Tebi putujem“ na kojem su ostvarili suradnju sa glazbenom divom Josipom Lisac.

Ulaznice za koncert 1. ožujka su rasprodane, ali ga možete pratiti putem izravnog prijenosa na HR3.

Objavljeno 28.02.2017.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)