Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chui očarali glazbom pod mjesečinom

Chui očarali glazbom pod mjesečinomNajnovija glazbena poslastica na hrvatskoj glazbenoj sceni servirana je kroz uzbudljivu suradnju Chuija i audiovizualnog projekta Moonlight Sessions. (Foto: I. Buvinić)

’’Nine Views’’ grupe Chui pod mjesečinom postala je istinska poezija, a omiljeni eksperimentalni glazbeni sastav majstori impresionizma.

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva kako detalje tako i pogled na grad. Posljednji Moonlight Session s Chuijem donosi zanimljiv novi aranžman skladbe ’’Nine Views’’, prethodno objavljene na njihovom hvaljenom albumu ’’Zagreb-Berlin’’.

’’Ekipa Moonlight Sessionsa radi vrhunski proizvod na svjetskom nivou i zbilja smo jako sretni što su nas ugostili. Mi glazbenici često pratimo omiljene nam strane izvođače u video formatima koji se baziraju na svirci uživo, neki takvi svjetski uspješni YouTube programi su postali na neki način i trendseteri koji gledanošću snažno utječu na širenje publike i otkrivanje novih izvođača. Moonlight Sessions su na najboljem putu da dostignu i taj nivo gledanosti barem u našoj regiji dok im je kvaliteta produkcije već sad na svjetskom nivou’’, kaže Toni Starešinić.

Chui, uzbudljiv i neponovljiv instrumentalni sastav iz Hrvatske, poznat je po jedinstvenom pristupu jazzu koji se u njihovim rukama, koketirajući s elektronikom, jazzom i rockom, modernom dance glazbom i funkom, post rockom i ambijentalnom glazbom transponira u sasvim nove sfere. Od 2012. izdali su šest albuma uz podršku svoje diskografske kuće Dancing Bear i pomaknuli granice, ali ostali dostupni svima. Povodom desete godišnjice objave Chuijevog istoimenog albuma prvijenca, 27. svibnja 2022. u digitalnom obliku objavljen je dvostruki, šesti studijski album ”Zagreb – Berlin” koji će uskoro zablistati u vinilnom izdanju, otkrivaju iz Dancing Beara.

Objavljeno 02.11.2022.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com