Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dani piva u Zrenjaninu: bogatstvo različitih programa!

Dani piva u Zrenjaninu: bogatstvo različitih programa!Jubilarni 25. Dani piva u Zrenjaninu ove godine će se održati od 25. do 29. 08. u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Programske lokacije festivala nalaze se na Žitnom trgu, Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu slobode, u Tiršovoj ulici (Stara pijaca), u Gradskom parkui u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Tradicionalni zabavno-turistički festival, koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera, i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno-umjetničku ponudu.

Centar gdje se sakuplja najveći broja posjetilaca tijekom pet dana održavanja „Dana piva“, predstavlja Žitni trg, na kojemu su raspoređeni štandovi pivovara koji će točiti preko 20 vrsta piva.

Na centralnoj bini gostima festivala će se predstaviti E - Play, Letu štuke, Pekinška patka, Vrelo, Biljana Krstić i Bistrik, Esma Redžepova, Oružjem protivu otmičara, Orthodox Celts, Goblini, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Kiki Lesendrić i Piloti, Santos Brothers, Riblja Čorba i mnogi drugi.

Autentični identitet 25. Dana piva ogleda se u tradicionalnoj, “domaćoj” atmosferi, smještenoj u Tiršovoj ulici (lokacija Stare pijace), u znaku Sime Cacina, zaštitnog lica i maskote zrenjaninskih Dana piva. Na sceni „Sima Cacin“ i gostima Panonskog dvorišta, tijekom pet večeri festivala, pored tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“ i Festivala tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“, u okviru kojeg će nastupati renomirani tamburaški sastavi, predstaviti će se i Ženski harmonikaški sastav „Meškarke“, Zvonko Bogdan, klapa „Volosko“, duo Selimova-Želčeski i mnogi drugi.

Na Trgu slobode, tijekom sedam dana (subota, 21. - subota, 28.08.), u okviru manifestacije 25. Dani piva, biti će predstavljen gradski projekt „Zrenjanin - Evropska prijestolnica kullture 2020. godine“. S obzirom na činjenicu da će se Grad kandidirati za dobivanje prestižnog zvanja „Evropska prijestolnica kulture“, ovom prilikom biti će predstavljeni konkretni ciljevi i dokumenti na osnovu kojih će se izvršiti i sama kandidatura. Tijekom večeri na centralnoj bini će se predstavljati različiti kulturni programi u vidu debata, DJ setova, koncerata, performansa, projekcija...

Lokacija Gradskog parka u Gradskoj kući tradicionalno je rezervirana za večeri evergreena, nostalgije, jazza i klasike.

Mjesto, koje već godinama predstavlja spontano okupljalište velikog broja gradske omladine, Trg dr Zorana Đinđića ponuditi će nastupe aktualnih DJ-a i ogledati će se u reprodukciji različitih popularnih muzičkih žanrova - house, techno, hip-hop, latin, breakbeat, electro, alternative...

Najmlađu publiku će na „Danima piva“ animirati Kreativni centar CEKOM i novosadska „Žuta kuća“, koji će svakodnevno nastupati na bini u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a nakon dječjeg programa, na istoj bini, održavati će se karaoke natjecanja.

U novoj Dvorani sportova održati će se XI INOCOOP - međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva.

Objavljeno 21.08.2010.

Vremeplov

Izvođač treba poštivati svoju publiku. Bez njih, u osnovi stojiš sam, pjevajući sam sebi.
K.D. Lang