Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Day by day” – novi album Femi Kutija

”Day by day” – novi album Femi KutijaNovi album Femi Kutija „Day by day“ sadrži elemente Afro- popa, jazza i urbanog stila, a dugo očekivano studijsko izdanje, uslijedilo je sedam godina nakon posljednjeg albuma „Fight to win“. Album je objavljen 20. listopada u Velikoj Britaniji, te su kroz dvanaest pjesama tematski razrađena područja religije, politike, ekonomske nestabilnosti i siromaštva.

Femi kroz album iskazuje svoju osobnost i bogatstvo Nigerijske glazbe, dok prateći bend The Positive Force zvuči bolje nego ikada prije. Glazbena kritika istaknula je kako je kroz novi album Femi pokazao da je naučio ispravno svirati piano, te se vratio svom prvom instrumentu - trubi, koji je u jednom periodu svoga stvaralaštva u potpunosti zamijenio saksofonom.

Na albumu se isprepliću zvukovi orgulja, trube, saksofona - soprana, alta, baritona i tenora, što je rezultiralo time da se album stilski približio jazzu više nego u dosadašnjim albumima. Stvaranju albuma priključio se i Femijev najmlađi sin Made, i na taj način nastavio glazbenu tradiciju u obitelji Kuti, koji je prvi proslavio Fela sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Novi album ”Day by day” vodi nas kroz vijugave ceste Afričkog paradoksa; zbog čega je tako bogat kontinent nastanjen najsiromašnijim ljudima na svijetu?

Objavljeno 28.11.2008.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker