Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF ’11 – Najava

 DORF ’11 – NajavaFestival dokumentarnog rock filma – DORF od 10. do 13. ožujka 2011. u 2 grada: u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i Art-kinu Croatia u Rijeci/Uz projekcije filmova – koncerti, izložbe, promocije knjiga/Novost petog DORFa program EDIT, namijenjen mlađima.

Peti festival dokumentarnog rock filma – DORF ’11 održati će se u 2 grada: od 10. do 13. ožujka 2011. u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja.

Nakon uzbudljive 4 godine i velikog uspjeha festivala, ovogodišnji DORF nastavlja sa predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih filmova.
U oba grada bit će organizirani i popratni događaji, o kojima ćemo uskoro izvijestiti.

Novost petog DORF-a je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta. U Vinkovcima će biti prikazan izbor iz ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Isto tako, bit će organizirana radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike.

Iz regionalne konkurencije izdvajamo filmove Ako nikoj ne sviri, autora Gjorgji Janevskog iz Skopja, o skupini Bernay’s Propaganda, te Noise Slawonische Kunst, tandema Slobodan Šijan/Stjepan Pete iz Osijeka, o istoimenom projektu u kojem je skupina osječkih glazbenika i umjetnika stvarala za vrijeme Domovinskog rata, u razrušenom Osijeku.

Hrvatska premijera filma Cure for pain: Mark Sandman Story autora Robert Bralver/David Ferino iz SAD, o kultnom triju Morphine privući će (ne samo) fanove ovog nikad prežaljenog banda. Radi se o jednoj od najutjecajnih grupa, čija karijera je prekinuta tragičnom smrću pjevača i basiste Mark Sandmana na koncertu u Italiji. Između brojnih premijera, ponosno izdvajamo crno-bijelo koncertno remek-djelo Mogwai:burning, o škotskim post-rock prvacima autora Vincenta Moona iz Francuske, čiji film La Faute Des Fleurs, o kultnom japanskom glazbeniku Kazuki Tomokawi također prikazujemo u međunarodnoj konkurenciji.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’11 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Art kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom.
Festival podržavaju Grad Vinkovci, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala i Facebooku.

Objavljeno 28.01.2011.

Vremeplov

O boemima odavno postoji toliko uopćena predodžba da više gotovo nitko ne zna podrijetlo i bit pravih boema.
Ervin Dubrović, riječki povjesničar umjetnosti i publicist