Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubioza Kolektiv - angažirana grupa glazbenika

Dubioza Kolektiv - angažirana grupa glazbenikaGrupa Dubioza kolektiv nastupila je u petak 07. 05. u ”Plavoj sobi” Radija 101. Odlična svirka i energičan nastup nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Izvedbama pjesama sa starijih albuma, ali i sa najnovijeg albuma ”5 do 12”, koji 12. svibnja izlazi u izdanju Menarta, pogađali su aktualnu situaciju prikazavši stvari oko nas onakvima kakve jesu bez uljepšavanja i kozmetike.

Dubioza kolektiv još jednom se dokazala kao angažirana grupa glazbenika koja prati razvoj političke i gospodarske situacije i događaje, te ih upakirava u energičan zvuk.

Pjesmama s novog albuma kao što su ”Vidi, vidi, vidi” i ”Kokuz” koje govore o recesiji i stalnoj borbi za preživljavanje, te pjesma ”Walter” u kojoj se najavljuje borba za bolji život, Dubioza pokazuje svoju povezanost s običnim čovjekom, te njihovu želju za pravdom i boljim sutra! Njihova uvjerenja u borbu i neodustajanje proizlaze iz svakog eksplozivnog nastupa što se moglo čuti i u petak na valovima Radija 101.

Nastup Dubioze kolektiv, pred nekolicinom sretnika koji su mogli prisustvovali koncertu na radiju, emitirao se uživo u eteru Radija 101, dok se video prijenos koncerta uživo prenosio na Tportalu. Uz Radio 101 i Tportal, koncert se istovremeno mogao slušati gotovo u cijeloj regiji, pa i u nekim dijelovima Europe.

Dobre vibracije nakon nastupa još uvijek traju i sasvim je jasno da se radi o jednom od najboljih live bendova na ovim prostorima. Bez obzira znate li njihove pjesme ili ne oni će vas svojom energijom i iskrenošću sigurno osvojiti.

p.r.

Objavljeno 13.05.2010.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com