Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Električni orgazam slavi 40. godišnjica kultnog albuma

Električni orgazam slavi 40. godišnjica kultnog albumaElektrični orgazam stiže u Tvornicu kulture kako bi velikim koncertom obilježio 40. godišnjicu od objave albuma „Lišće prekriva Lisabon“.

U subotu, 26. studenog, jedan od kultnih bendova Novog vala u koncertnoj dvorani u Šubićevoj sa zagrebačkom će publikom proći kroz pjesme s tog epohalnog izdanja, ali i sve ostale hitove iz duge i uspješne karijere.

Album „Lišće prekriva Lisabon“ drugi je studijski album Električnog orgazma, objavljen 15. lipnja 1982. za Jugoton, a ove godine slavi svoj 40. rođendan i dobiva svoje reizdanje. 17 je električnih rokenrol pjesama odsvirala jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio ih je Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli u produkciji Tonija Jurija.

Tim povodom, a nakon uspješnih reizdanja albuma „Paket Aranžman“ te „Električni orgazam“ Croatia Records odlučuje se i na luksuzno reizdanje kultnog albuma „Lišće prekriva Lisabon“. Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja napravio Darko Kujundžić.

Uz 180-gramski crni vinil, slušatelje će razveseliti knjižica s tekstovima i fotografijama te bonus pjesma „Dokolica“ u svojoj dub verziji. Neprimijećen moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica, a koji vas prizivaju na slušanje albuma iznova i iznova. Uz „Dokolicu“, uživo ćete moći čuti i pjesme s legendarnog albuma kao što su „Podstanar“, „Leptir“ i „Bomba“.

U prosincu 2021. Električni je orgazam koncertom u Tvornici obilježio veliku 40. godišnjicu i objavu reizdanja „Paket Aranžmana“ – vjerojatno najvažnije ex-yu kompilacije, i oduševio zagrebačku publiku. Na „Paket Aranžmanu“, uz danas neaktivne, ali velike i sjajne Idole i Šarla Akrobatu, našli su se s pjesmama „Krokodili Dolaze“, „Zlatni Papagaj“ i „Vi“.

Ovog studenog, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. „Bejbe, ti nisi tu“, „Igra rokenrol, cela Jugolavija“, „Da si tako jaka“ ili „Seks, droga, nasilje i strah“ samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Objavljeno 04.11.2022.

Vremeplov

KUD Idijoti nekad i sada? Danas su nam honorari veći i u bekstejdžu ima više piva...
Sale Veruda (KUD Idijoti)