Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Električni Orgazam – ‘To Što Vidiš to I Jeste’

Električni Orgazam – ‘To Što Vidiš to I Jeste’Poslije duge pauze studijsko predstavljanje Električnog Orgazma izazvalo je velik interes u Srbiji. Novi album koji nosi naziv ‘To Što Vidiš To I Jeste’ donio je novih 7 kompozicija u trajanju od 40 i malo više minuta. (foto:Branislav Rašić)

Potvrđeno je i prisustvo “starog – novog” člana Ljubomira Djukića Ljube (iz prve postave ELORG-a).

Autorsko djelo je zajednički potpisano od strane frontmena Gileta, Ljube i Branislava Petrovića Banane (gitara).

Mix i produkciju je uradio Voja Aralica. Za sada se album distribuirao od strane Telekoma gdje ste za kupljeni cd dobivali i besplatan broj za mobilne usluge.

Kuriozitet je što je predviđena prodaja od 2 mjeseca poremećena zato što je cd rasprodan već u prvih mjesec dana. Ali tu nije kraj.

Ovo prvo idanje je samo borba protiv piraterije (download-a) jer se prodavalo za nešto manje od 2 eura.

Uskoro se očekuje novo izdanje s 3 dodane kompozicije koje donose novih 20 minuta za ljubitelje zvuka grupe Eletrični Orgazam.

U ovom izdanju album donosi dosta dobre inovativne ideje kako jedan bend koji drži do rock and roll-a ne bježi od sebe u neke druge faze koje moderno doba diktira.

Ljuba je postavljen pored Gileta kao vokal. Čist gitarski zvuk (Gile je svojom gitarom prisutan u svim kompozicijama pored Banane na gitari) od prve numere ‘Nemaš nikom ništa da daš’ (za koju je urađen video spot) obogaćen Ljubinim klavijaturama ili npr. zvukom saksofona (opet zadužen Ljuba) u furioznoj ‘Nikad Neznam’ - donosi svježinu na zamrloj sceni Srbije ali i potvrdu da će i konzumenti iz drugih sredina poželjeti da u svojoj kolekciji imaju jedan ovakav umjetnički rad.

Gile i ekipa (Ljuba, Banana, Švaba – bas, Pače – bubanj) definitivno su s ovim albumom proslavili 30 godina svog postajanja. Ne podlležući pravilima industrije samo su 3 pjesme ispod 5 minuta trajanja. Sve ostalo doseže čak i preko 10 minuta.

Ovaj album definitivno donosi primjer benda koji je sazrio da iznjedri iz sebe kulturnu rock and roll zaostavštinu. Tko ne vjeruje neka presluša.


Ivica Stanković

Objavljeno 04.11.2010.

Vremeplov

Skoro svi naši fanovi koje smo sreli su stvarno cool ljudi. Inteligentni su i imaju vrlo zanimljiva mišljenja, daleko više od ustaljene predodžbe o prosječnom ”rock’nroll fanu”. Senzibilni su to ljudi s kojima rado popijem piće.
Peter Buck (REM)