Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40 godina albuma ’’Les Chansones Populaires’’

Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40 godina albuma ’’Les Chansones Populaires’’Električni orgazam slavi 40 godina albuma obrada ’’Les Chansones Populaires’’. Tim se povodom, nakon prošlogodišnjeg koncerta posvećenog albumu ’’Lišće prekriva Lisabon’’, u subotu, 4. studenog 2023. godine kultni beogradski bend vraća u Tvornicu kulture kako bi sa zagrebačkom publikom obilježio obljetnicu objave svog trećeg studijskog albuma.

Nakon što je 2022. godine Croatia Records reizdala album ’’Lišće prekriva Lisabon’’ koje je oborilo rekorde prodanosti, aktualno je reizdanje prvog koncertnog albuma iz 1982. godine ’’Warszava ’81’’ također zauzelo prva mjesta na top ljestvicama prodaje.

Na tom valu uspjeha i nostalgije, nezamjenjiva novovalna punk rock petorka koju čine Srđan Gojković Gile, Ljubomir Đukić, Zoran Radomirović, Blagoje Nedeljković i Branislav Petrović i ove se godine penje na pozornicu Velikog pogona, ali ovaj put svira svoj treći studijski album ’’Les Chansones Populaires’’. Album je objavljen za Jugoton 1983. godine, a sadrži devet pjesama, od kojih četiri sačinjavaju A stranu ploče koju zatvara obrada Bowiejeve ’’The Man Who Sold The World’’, dok B stranu otvara ’’The Man Who Sold The World (Nastavak)’’.

Na tom su posebnom izdanju u izvedbi i prepoznatljivom stilu Električnog orgazma zabilježene obrade svjetski popularnih pjesama i klasika kao što su ’’Locomotion’’ koju je originalno izvela Little Eva 1962. godine, a kasnije obradila i široj publici približila Kylie Minogue, ’’Metal Guru’’ grupe T. Rex, ’’When The Music’s Over’’ legendarnih The Doorsa te ’’Blue Moon’’, pjesma koju su još davne 1934. godine napisali Richard Rogers i Lorenz Hart.

Osim po svojim rokenrol himnama, Električni je orgazam poznat i po originalnosti, inventivnosti, kreativnosti, glazbenim eksperimentiranjima te psihodeličnim melodijama i tekstovima, a uz slavljenički će album zagrebačka publika u studenom čuti i nezaboravne hitove koji su obilježili desetljeća glazbe i generacije koje su na njima odrastale diljem prostora bivše Jugoslavije. ’’Krokodili dolaze’’, ’’Igra rokenrol cela Jugoslavija’’, ’’Nebo’’, ’’Ja sam težak kao konj’’, ’’Bejbe, ti nisi tu’’, ’’Dokolica’’ ili ’’Odelo’’ nezaboravne su pjesme čiji će se stihovi ponovno oriti Tvornicom.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 18 eura.

Objavljeno 26.05.2023.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)