Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental - XOXO u Tvornici kulture

Elemental - XOXO u Tvornici kultureElemental je u dvije tvorničke večeri izveo ukupno 34 različite pjesme, od kojih je svaka imala svoj život, kormilarila karijerom benda, navlačila bijes, skupljala lajkove i izazivala emocije, što su karakteristike kojima se ne može pohvaliti svačiji repertoar.

Nominalno su bile podjeljene u „Vaš“ i „Naš“ koncert, ali, nakon odgledanog, teško je povući razliku između „vašeg“ i „našeg“ kad su fanovi i bend jedno tijelo. Kao i za knjigu ili kompilaciju grupa se posebno potrudila za svaki koncert.

U petak je fanove dočekao intimniji koncert, potpomognut izvanrednom scenografijom autora Svena Grbeca, koji se na kraju ipak pretvorio u veliki tulum na kojem više nitko nije mogao sjediti. Za onaj poseban moment pobrinula se, pak, Remi koja je zasvirala gitaru nakon više od 15 godina, a bend je naslagao ukupno 29 pjesama, od otvarajuće „Dal’ sjećaš se“ do finalne „Goli i bosi“.

Subotnji nastup već je u postavci imao ono „nešto glasno“, s potpuno promjenjenom scenom kojom je dominirao XX videowall, bez stolica na parteru i sa set listom oblikovanom od 15000 glasova publike.

Drugi dan započeo je singlom „Male stvari“, a završio nakon više od 2 sata i 15 minuta pjesmom „Po mojoj mjeri“, što je vjerojatno najbolji opis svega što je bend napravio proteklih mjeseci.

Elemental su na početku bili Remi, Shot i Ink. Danas su Remi, Shot, Erol, Koni, Vida, Djon i Davor. Nekad su za sebe tvrdili da sviraju organski hip hop, ali bolji opis je da stvaraju glazbu. Rade to već prilično uspješno 20 godina i, ako pitate okupljene u Tvornici, tek su na početku, ali su, bez sumnje, jedan od naših najvećih bendova.

Objavljeno 19.12.2018.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)