Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental - XOXO u Tvornici kulture

Elemental - XOXO u Tvornici kultureElemental je u dvije tvorničke večeri izveo ukupno 34 različite pjesme, od kojih je svaka imala svoj život, kormilarila karijerom benda, navlačila bijes, skupljala lajkove i izazivala emocije, što su karakteristike kojima se ne može pohvaliti svačiji repertoar.

Nominalno su bile podjeljene u „Vaš“ i „Naš“ koncert, ali, nakon odgledanog, teško je povući razliku između „vašeg“ i „našeg“ kad su fanovi i bend jedno tijelo. Kao i za knjigu ili kompilaciju grupa se posebno potrudila za svaki koncert.

U petak je fanove dočekao intimniji koncert, potpomognut izvanrednom scenografijom autora Svena Grbeca, koji se na kraju ipak pretvorio u veliki tulum na kojem više nitko nije mogao sjediti. Za onaj poseban moment pobrinula se, pak, Remi koja je zasvirala gitaru nakon više od 15 godina, a bend je naslagao ukupno 29 pjesama, od otvarajuće „Dal’ sjećaš se“ do finalne „Goli i bosi“.

Subotnji nastup već je u postavci imao ono „nešto glasno“, s potpuno promjenjenom scenom kojom je dominirao XX videowall, bez stolica na parteru i sa set listom oblikovanom od 15000 glasova publike.

Drugi dan započeo je singlom „Male stvari“, a završio nakon više od 2 sata i 15 minuta pjesmom „Po mojoj mjeri“, što je vjerojatno najbolji opis svega što je bend napravio proteklih mjeseci.

Elemental su na početku bili Remi, Shot i Ink. Danas su Remi, Shot, Erol, Koni, Vida, Djon i Davor. Nekad su za sebe tvrdili da sviraju organski hip hop, ali bolji opis je da stvaraju glazbu. Rade to već prilično uspješno 20 godina i, ako pitate okupljene u Tvornici, tek su na početku, ali su, bez sumnje, jedan od naših najvećih bendova.

Objavljeno 19.12.2018.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)