Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

EXIT poručio: ”Ostanimo čisti”!

EXIT poručio: ”Ostanimo čisti”!”Ostanimo čisti”, poruka je velike nacionalne kampanje za čist život bez narkotika, koju je pokrenula EXIT fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Telekoma Srbije, te kreativni koncept agencije McCann Beograd i podršku agencije Drive.

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti uporabe narkotika, koji je na službenoj stranici Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama. Pitanje „Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?“, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi se svatko trebao zapitati da li je to nešto što zaista želi u svom životu.

Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom djelovanju različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrirano preko petsto ovisnika o opijatima koji su započeli liječenje. Prosječan uzrast kada se počinje s eksperimentiranjem s drogama, najčešće marihuanom, je 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje s korištenjem heroina je 21 godina. Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih s upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih ovisnika koji su na liječenju oko 33 godine.

Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od uporabe droga preij nego što postanu dio mračne statistike.

EXIT fondacija, kao pokretač ove inovativne borbe za čist život bez narkotika, na samom festivalu ponudit će brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve svoje posdjetitelje. Tako će se EXIT, prije svega mladima, obratiti na jedan neposredan način, koji ih neće odbiti od ove važne društvene teme, već naprotiv, zainteresirati da se informiraju i da na kraju, kako to kampanja poručuje, ostanu potpuno čisti.

Objavljeno 05.07.2019.

Vremeplov

Ne mislim da se žena mora postaviti kao muškarac da bi pokazala svoju snagu.
Little Richard