Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gibonni u Beogradu – tko čeka taj i dočeka

Gibonni u Beogradu – tko čeka taj i dočeka Nakon rekordno rasprodanih koncerata u Subotici 2010. godine i trosatnog spektakla koji je Gibonni priredio u Novom Sadu 2011. godine , poznati kantautor sprema se održati svoj prvi i dugo očekivani koncert u Beogradu 25.10.2013.

Od 1985. godine Gibonni je bio pjevač u sastavu Osmi putnik, u to vrijeme umjetnički nadimak mu je bio Gibo. Sa njima je izdao tri albuma.

Iz Osmog putnika Stipišić prelazi u bosanskohercegovački heavy metal sastav Divlje jagode u kojem ostaje godinu dana. Sa njima je uradio demo snimke koje je kasnije Zele Lipovača nudio u Americi.

Od 1989. do 1990. Gibonni živi u Berlinu. Tamo svira sa grupom ”V2”, sa kojom snima album ‘’Out to launch’’.Možete naći i da je bio član njemačkog heavy metal sastava Rage ali je potpisan kao backing vokal Zlat.

Ubrzo je nakon njegovog prvog albuma (1991.) nazvanog ”Sa mnom ili bez mene” došlo do preokreta koji je promijenio cijelu njegovu buduću karijeru: Gibonni je napisao pjesmu ”Cesarica” za Olivera Dragojevića. Odmah je postao traženi skladatelj čije su pjesme bez iznimke postajale veliki hitovi. Na album “Noina arka” (1993.) uvrstio je pjesme ”Zlatne godine”, koju je napisao u suradnji sa Zrinkom Tutićem za istoimeni film.

Samostalno nastupa s Brunom Kovačićem, a zatim formira grupu u sastavu: Gibonni, Bruno Kovačić, Renato Švorinić, Gordan Dorvak i Josip Andrić. U tom sastavu Gibonnijeva grupa snima dva albuma: ‘’Kruna od perja’’ (1994.) i ‘’Ruža vjetrova’’ (1997.).

Premda u tom razdoblju Gibonni stvara svoje najljepše pjesme (”Dvije duše”, ”Ozdravi mi ti”, ”Život me umorio”, ”Lipa moja”, ”Ovo mi je škola”, ”Tempera”, ”Ako me nosiš na duši”, ”Ej vapore”, ”Nije vrime od nedije za u poje poći”), tek nakon raspada te grupe i sa sljedećim albumima sazrijeva vrijeme za prva službena priznanja u obliku Porina. Time počinje komercijalnija Gibonnijeva faza koja je iznjedrila velik uspjeh među širim masama i kritičarima.

Sljedeći Gibonnijev samostalni album ‘’Judi, zviri i beštimje’’ (Dallas Records) objavljen je u veljači 1999. godine i bio je to u tom trenutku najprodavaniji album u Hrvatskoj i Sloveniji s osvojenih 7 Porina. Na njemu su objavljeni hitovi ”Činim pravu stvar”, ”Projdi vilo” i ”I ja ću budan sanjati”.

Poslije uspjeha s albumom ‘’Judi, zviri i beštimje’’ objavljen je DVD, ‘’Milenijski koncert’’, snimljen u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc u Rijeci, gdje su mu se, zahvaljujući novoj ISDN tehnologiji, sa lokacija u Zagrebu i Splitu pridružili brojni poznati gosti: Vlatko Stefanovski i Klapa Cambi.

Gibonnijev dugo očekivani album ‘’Mirakul’’, objavljen je 16.10. 2001. i u nekoliko je dana postao najprodavaniji hrvatski album. Do danas ‘’Mirakul’’ je prodan u više od 60.000 primjeraka (u Hrvatskoj i Sloveniji). Na njemu se nalazi 13 pjesama na kojima sudjeluje nekoliko međunarodno poznatih glazbenika kao što su bubnjar Manu Katche, basisti Pino Palladino i Tony Levin, zvijezda world glazbe Geoffrey Oryema, frontman talijanskog benda Stadio, Gaetano Curreri i Vlatko Stefanovski. Album dobija čak 8 porina, a prati ga i velika turneja, a koncert iz zagrebačkog Doma Sportova ovjekovječen je DVD izdanjem pod nazivom ‘’ZG Mirakul live’’ u izdanju Dallas Recordsa.

18.05. 2006. godine izašao je Gibonnijev album ‘’Unca fibre’’ (vodič za brodolomce i anđele čuvare). ”Vrime da se pomirim sa svitom” je pjesma koja je otvorila album ‘’Unca fibre’’ na kojem je Gibonni ostvario suradnju sa Goranom Bareom te Mayom Azucenom u pjesmi ”Anđeo u tebi” za koji je također snimljen video spot.

To nisu jedini dueti koje je Gibonni ostvario. Pjevao je sa Vannom (bivšom članicom skupine E.T.]) u pjesmi ”Ja ću budan sanjati” te Oliverom Dragojevićem u pjesmi ”U ljubav vjere nemam”. Koncertom na splitskim Gripama Gibonni je 20.10.2006. godine po prvi put izveo skladbu ”Zavezanih očiju (evo me doma)” u duetu s Mladenom Badovincem iz TBF-a. Uz već spomenute, na splitskim Gripama pridružile su mu se sestre Husar te su otpjevali pjesmu ”Anđeo u tebi”.

U studenom 2007. izlazi Gibonnijeva biografija ‘’Tajna vještina’’. Knjiga u kojoj se nalazi Gibonnijevi detalji, kako privatne prirode tako i njegove borbe od vremena Osmog putnika pa sve do ‘’Unca fibre’’.

2008. godine započinje promocija albuma ‘’Acoustic:Electric’’ koji je izašao prosinca 2007. Sama turneja je bila osmišljena na način da Gibonni nastupa u pet velikih gradova ali i u malim prostorima i kazalištima. Gibonni je to obrazložio činjenicom da naprosto uživa vidjeti svakoga pojedinca na svome koncertu, što je u velikim dvoranama nemoguće. Na turneji su ga pratili Damir Urban, Goran Bare, Maya Azucena, Zorana Balov, klapa Iskon te Rashida koja je nastupila u Splitu kao zamjena Maye Azucene.

Pred kraj 2009. godine, točnije 04.12.,izdaje novi singl ”Žeđam” koji najavljuje Gibonnijev osmi po redu studijski album ‘’Toleranca’’. Pjesma ”Žeđam” je zaživjela u spotu, koji je baziran na animiranom filmu Gulivea, redatelja Zdenka Bašića i animatora Daniela Šumberca.

04.05. 2010. izdaje novi album ‘’Toleranca’’, koji u samo osam dana dostiže platinastu nakladu od preko 15.000. prodanih primjeraka, a nakon devet mjeseci dostiže i dijamantnu nakladu od preko 30.000 prodanih primjeraka, a time je i najprodavaniji album 2010. godine. Za ”Tolerancu” Gibonni osvaja čak 5 Porina, čime učvršćuje prvo mjesto po osvojenim nagradama.

Album prati i velika turneja koja je počela u Bjelovaru, a završila u Pulskoj Areni, a koja je obišla sve veće hrvatske gradove, te napunila sve veće dvorane, među kojima zagrebačku ”Cibonu” (čak 2 puta), te splitsku Spaladium Arenu.

Gibonnijev novi album “20th Century Man” prvi je u karijeri snimljen na engleskom jeziku i namjenjen je prije svega evropskom tržištu. Album je producirao britanski producent i dobitnik Grammyja Endi Vrajt, poznat po saradnji sa izvođačima kao što su Massive Attack, Eurythmics, Simple Minds, Simply Red. “20th Century Man” je u najvećem dijelu sniman i produciran u Abbey Road studiju u Londonu i donosi osam potpuno novih Gibonnijevih pjesama na engleskom jeziku, zajedno sa dvije nove obrade pjesama sa posljednjeg albuma “Toleranca”.
Publika će na koncertu u Kombank Areni pored svih starih, legandarnih hitova imati priliku čuti i pjesme s novog albuma “20th Century Man” – i sve to u organizaciji AAA Produkcije.
Prodaja ulaznica za koncert Gibonnia u Kombank Areni je na prodajnim mjestima Giggs tiks, Korner shopovima diljem zemlje, blagajni Kombank Arene, Eventim prodajnim mjestima kao i preko web stranice www.gigstix.com, www.kombankarena.com i
www.eventim.rs.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 2490rsd (25e) za Parter, 3490rsd (35e) za Fan Pit, 3.690rsd (37e) za Nivo 200 Premium, 2.990rsd (30e) za Nivo 200, 2.490rsd (25e) za Nivo 400 1. kategorije, 2.190rsd (22e) za Nivo 400 II kategorije i 9.990rsd (95e) za lože.

Objavljeno 16.10.2013.

Vremeplov

Ružnoća je na neki način superiorna ljepoti zato što traje.
Serge Gainsbourg