Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gordana Evačić - ’’Sneha’’

Gordana Evačić - ’’Sneha’’Nakon niza godina suradnje s brojnim glazbenicima, uz mnogobrojna priznanja i nagrade, Gordana Evačić izdaje svoj prvi samostalni album!

Ona je dvostruka dobitnica prestižne nagrade ”Status” u kategoriji narodnih instrumenata i jedina je žena koja je dobila to priznanje. Više od deset godina Gordana djeluje kao desna ruka svog supruga Miroslava Evačića, osebujnog glazbenika i autora, s kojim je ostvarila brojne zajedničke projekte. Ona svira cimbule i pjeva na svim njegovim albumima: Čardaš Blues, Esencijalno, Blues reke Drave (nagrađen Porinom za najbolji album etno glazbe), Fulmination.

Uz Miroslava, pojavljuje se u prestižnim world music magazinima:
- intervju u SingOut!-u 2009. (by John Kruth)
- intervju u fROOTS-u 2005. (by Ian Anderson).

Neke njihove pjesme objavljene su na kompilacijskim CD-ima spomenutih svjetskih magazina, i upravo one će biti uvrštene kao bonus trackovi na novom albumu Gordane Evačić. Njezin prvi samostalni album nastao je na tragu svih njenih dosadašnjih iskustava
te ona, kao i Miroslav, nastavlja proces oživljavanja i transformiranja narodne baštine, s naglaskom na cimbulama i glasu.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo, gotovo da bi se ovaj album mogao zvati ”Best of G. E.”, ali on se jednostavno zove ”SNEHA”. Na albumu gostuje cijenjeni američki spisatelj, novinar i prije svega glazbenik John Kruth. Svojom je mandolinom, u poletnu podravsku pjesmu ”Raca pluje po Dravi”, unio duh New Orleansa. Suradnja između Johna i Gordane je obostrana, jer upravo ovih dana Gordana radi i na njegovom projektu ”Tribecastan”.

”Sneha” izlazi krajem studenog 2009. g. u izdanju Scardone

Objavljeno 18.11.2009.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)