Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gordana Evačić - ’’Sneha’’

Gordana Evačić - ’’Sneha’’Nakon niza godina suradnje s brojnim glazbenicima, uz mnogobrojna priznanja i nagrade, Gordana Evačić izdaje svoj prvi samostalni album!

Ona je dvostruka dobitnica prestižne nagrade ”Status” u kategoriji narodnih instrumenata i jedina je žena koja je dobila to priznanje. Više od deset godina Gordana djeluje kao desna ruka svog supruga Miroslava Evačića, osebujnog glazbenika i autora, s kojim je ostvarila brojne zajedničke projekte. Ona svira cimbule i pjeva na svim njegovim albumima: Čardaš Blues, Esencijalno, Blues reke Drave (nagrađen Porinom za najbolji album etno glazbe), Fulmination.

Uz Miroslava, pojavljuje se u prestižnim world music magazinima:
- intervju u SingOut!-u 2009. (by John Kruth)
- intervju u fROOTS-u 2005. (by Ian Anderson).

Neke njihove pjesme objavljene su na kompilacijskim CD-ima spomenutih svjetskih magazina, i upravo one će biti uvrštene kao bonus trackovi na novom albumu Gordane Evačić. Njezin prvi samostalni album nastao je na tragu svih njenih dosadašnjih iskustava
te ona, kao i Miroslav, nastavlja proces oživljavanja i transformiranja narodne baštine, s naglaskom na cimbulama i glasu.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo, gotovo da bi se ovaj album mogao zvati ”Best of G. E.”, ali on se jednostavno zove ”SNEHA”. Na albumu gostuje cijenjeni američki spisatelj, novinar i prije svega glazbenik John Kruth. Svojom je mandolinom, u poletnu podravsku pjesmu ”Raca pluje po Dravi”, unio duh New Orleansa. Suradnja između Johna i Gordane je obostrana, jer upravo ovih dana Gordana radi i na njegovom projektu ”Tribecastan”.

”Sneha” izlazi krajem studenog 2009. g. u izdanju Scardone

Objavljeno 18.11.2009.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)