Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hladno pivo spektakularno proslavilo 20. rođendan

Hladno pivo spektakularno proslavilo 20. rođendanTočno u 20.30 na jarunskom Otoku mladosti uz odbrojavanje i vatromet vidno napeti i impresionirani prisutnošću nekih 25.000 posjetitelja njihovog slavljeničkog ”XXL” koncerta dečki iz Hladnog piva su zapjevali i zasvirali ”nešto ljubavno”.

Oko dva i pol sata svirke trebalo je da Mile Kekin i družba ”prošeću” bogatim repertoarom iz svoje 20. godišnje glazbene karijere i proberu najbolje pjesme sa svih šest studijskih albuma. Sve se odigralo na čak dvije raskošne pozornice napravljene po uzoru na The Rolling Stonese, s dugačkim mostom koji ih je povezivao.

Publiku su činili mahom njihovi mlađi obožavatelji, no nije nedostajalo onih starijih koji su ih prvi puta gledali dok su još prašili stvari s prvog albuma ”Džinovski”. Opći dojam okupljenih sveo se uglavnom na jednu često izgovorenu riječ tijekom večeri - ”svjetski”!

Kao gosti pojavili su se Los Caballeros u izvedbi ”Konobara” i T.B.F., kojima je Hladno pivo prepustilo pozornicu za ”Alles gut” i ”Genije”, a i voditelj Dnevnika HTV-a Zoran Šprajc je uživo putem video-walla efektno najavio pjesmu “Odjava programa”. Koncertu zvijezda večeri prethodio je energičan ska-punk nastup španjolskih gostiju Obrint pas dok je ”fajrunt” prepušten frendovskom bendu Picksiebner.

Razrađen show-program upotpunili su brojni efekti, scenska pirotehnika, iznimno kvalitetan razglas, prigodne video projekcije, direktan TV prijenos na 2. programu HTV-a, i naravno ono najvažnije - odlična izvedba gajničkih (ex-?) punkera u kojoj nije nedostajalo sviračkih ”krumpira” ali, što je daleko važnije, niti izvođačke iskrenosti kakva se rijetko viđa. I doista je točna tvrdnja da je Hladno pivo najpopulariiji rock bend u zemlji, sinoćnji spektakularni koncert na Jarunu to je konkretno potvrdio i najvećim oponentima.

Sve u svemu, najveći nastup Hladnog piva najbolji je poklon njima samima kao i njihovoj brojnoj publici, tome u prilog ide i činjenica da je jarunski spektakl jedan od najvećih hrvatskih koncerata za koji su prodavane ulaznice po klasičnoj komercijalnoj cijeni.

Treba se još jednom osvrnuti i na jedan ”povijesni trenutak”. HTV je napokon uvrstio u prime-time večernji termin cjelovit prijenos domaćeg rock koncerta. Time je gledateljstvo širom Hrvatske dobilo priliku da se uvjeri, ako su bili dovoljno hrabri i nisu promijenili kanal, da Hladno pivo nisu samo neki tipovi iz Gajnica koji, eto, vole zaroštiljati, popit koju pivicu i svirati glasnu glazbu, već glazbenici čije pjesme imaju jake i aktualne tekstove, te da znaju ”odraditi posao” na zavidnom nivou.

Oni koji sve gledaju kroz neto, bruto i zabavu, ili pak jeftinom glazbom pokušavaju zaraditi ”lijepe novce”, vjerojatno su već zbrojili zaradu Hladnog piva. Da, ista je nemala, a i sponzori su, čini se, debelo participirali u troškovima. Ako pomnožite prosječnu cijenu karte od 90 kuna s cca. 25.000 prodanih karata doći ćete do cifre od preko 2 milijuna kuna bruto. A, neto? Zar je važno, radi se pošteno zarađenim novcima što je rijedak presedan u našoj surovoj wannabe kapitalističkoj stvarnosti. (R.P.)

Objavljeno 21.09.2008.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)