Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hladno pivo spektakularno proslavilo 20. rođendan

Hladno pivo spektakularno proslavilo 20. rođendanTočno u 20.30 na jarunskom Otoku mladosti uz odbrojavanje i vatromet vidno napeti i impresionirani prisutnošću nekih 25.000 posjetitelja njihovog slavljeničkog ”XXL” koncerta dečki iz Hladnog piva su zapjevali i zasvirali ”nešto ljubavno”.

Oko dva i pol sata svirke trebalo je da Mile Kekin i družba ”prošeću” bogatim repertoarom iz svoje 20. godišnje glazbene karijere i proberu najbolje pjesme sa svih šest studijskih albuma. Sve se odigralo na čak dvije raskošne pozornice napravljene po uzoru na The Rolling Stonese, s dugačkim mostom koji ih je povezivao.

Publiku su činili mahom njihovi mlađi obožavatelji, no nije nedostajalo onih starijih koji su ih prvi puta gledali dok su još prašili stvari s prvog albuma ”Džinovski”. Opći dojam okupljenih sveo se uglavnom na jednu često izgovorenu riječ tijekom večeri - ”svjetski”!

Kao gosti pojavili su se Los Caballeros u izvedbi ”Konobara” i T.B.F., kojima je Hladno pivo prepustilo pozornicu za ”Alles gut” i ”Genije”, a i voditelj Dnevnika HTV-a Zoran Šprajc je uživo putem video-walla efektno najavio pjesmu “Odjava programa”. Koncertu zvijezda večeri prethodio je energičan ska-punk nastup španjolskih gostiju Obrint pas dok je ”fajrunt” prepušten frendovskom bendu Picksiebner.

Razrađen show-program upotpunili su brojni efekti, scenska pirotehnika, iznimno kvalitetan razglas, prigodne video projekcije, direktan TV prijenos na 2. programu HTV-a, i naravno ono najvažnije - odlična izvedba gajničkih (ex-?) punkera u kojoj nije nedostajalo sviračkih ”krumpira” ali, što je daleko važnije, niti izvođačke iskrenosti kakva se rijetko viđa. I doista je točna tvrdnja da je Hladno pivo najpopulariiji rock bend u zemlji, sinoćnji spektakularni koncert na Jarunu to je konkretno potvrdio i najvećim oponentima.

Sve u svemu, najveći nastup Hladnog piva najbolji je poklon njima samima kao i njihovoj brojnoj publici, tome u prilog ide i činjenica da je jarunski spektakl jedan od najvećih hrvatskih koncerata za koji su prodavane ulaznice po klasičnoj komercijalnoj cijeni.

Treba se još jednom osvrnuti i na jedan ”povijesni trenutak”. HTV je napokon uvrstio u prime-time večernji termin cjelovit prijenos domaćeg rock koncerta. Time je gledateljstvo širom Hrvatske dobilo priliku da se uvjeri, ako su bili dovoljno hrabri i nisu promijenili kanal, da Hladno pivo nisu samo neki tipovi iz Gajnica koji, eto, vole zaroštiljati, popit koju pivicu i svirati glasnu glazbu, već glazbenici čije pjesme imaju jake i aktualne tekstove, te da znaju ”odraditi posao” na zavidnom nivou.

Oni koji sve gledaju kroz neto, bruto i zabavu, ili pak jeftinom glazbom pokušavaju zaraditi ”lijepe novce”, vjerojatno su već zbrojili zaradu Hladnog piva. Da, ista je nemala, a i sponzori su, čini se, debelo participirali u troškovima. Ako pomnožite prosječnu cijenu karte od 90 kuna s cca. 25.000 prodanih karata doći ćete do cifre od preko 2 milijuna kuna bruto. A, neto? Zar je važno, radi se pošteno zarađenim novcima što je rijedak presedan u našoj surovoj wannabe kapitalističkoj stvarnosti. (R.P.)

Objavljeno 21.09.2008.

Vremeplov

Mislim da smo dokazali da ne moraš biti samo lijep, neobrazovan i beskrajno ambiciozan da bi uspio na estradi odnosno u popularnoj kulturi.
Boris Bele (Buldožer)