Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ian Gillan predstavlja pesme Deep Purple u pratnji filharmonije

Ian Gillan predstavlja pesme Deep Purple u pratnji filharmonijeKao što smo već najavili jedan od najboljih pjevača, Ian Gillan nastupiti će 07.11. u beogradskom Sava Centru na koncertu na kojem će izvoditi najpoznatije pjesme iz bogatog opusa grupe Deep Purple sa beogradskom filharmonijom i uz pomoć kolege iz benda Deep Purple, Don Aireya i njegovog benda (Don Airey - Deep Purple, ex Rainbow, ex Ozzy Ozbourne band ...).

Ian Gillan rođen je u Hounslow u Engleskoj. Njegov vokal u drugoj postavi (MARK 2) Deep Purple donio je zaštitnu notu ovom bendu ali i osigurao Gillana na tronu najboljih pjevača.
Na početku karijere bio je pod utjecajem Elvis Presleya, Little Richarda, Buddy Hollya, kao i drugih najvećih glazbenika tog vremena. Počeo je u bendu Episode Six. Gillan se pridružio Deep Purple 1969 godine, i tako počinje razdoblje njihovog uspješnog rada koji će biti prekinut 1973. da bi se nastavio 1984.

Gillan je poznat i po ulozi Isusa Krista u Jesus Christ Superstar (točnije njegov vokal je zabilježen kao glavna rola na vinil izdanju iz tog vremena), a igrao je i Cahrlesa Darwina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom ”Darwin - The Evolution”.

Pjevao je u grupi Black Sabbath i s njima izdao album Born Again. Poslije Deep Purple avanture radio je solo kao Ian Gillan Band, Gillan Band da bi se sve na kraju skratilo na Gillan kao ime benda. Poznat je i njegov zajednički rad sa svojim kolegom iz Deep Purple, basistom Roger Gloverom.

Dva puta je nastupao u duetu s Lucianom Pavarottijem u ariji ”Nessun Dorma”.
Gillan još uvijek nastupa na rasprodanim koncertima u arenama diljem svijeta. Samo u prošloj godine nastupio je u 48 zemalja sa Deep Purple i kao solo izvođač. Zbog toga Vas pozivamo da sa zadovoljstvom uživate u njegovom predstojećem koncertu u Sava Centru.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Sava Centra i preko prodajne mreže Eventim. Cijene ulaznica su od 25e, 28e, 32e i 37e.

Objavljeno 30.10.2016.

Vremeplov

Nije lako biti dobar bend u bilo kom žanru - rock, punk, metal... sve to treba muda i uvjerljivost. Zato mislim da je ključno biti iskren i bit to što jesi. Mi smo zajebanti.
Boris Rakamarić (PHC), intervju za RiRock.com