Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Indexi i prijatelji” – ponovo zajedno

”Indexi i prijatelji” – ponovo zajednoČetvrti koncert ”Indexi i prijatelji: Sve ove godine” koji se posljednjih godina organizira u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije biti će održan 10.10.2013. u Velikoj dvorani Sava centra, s početkom od 20 sati.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15e,19e i 23e se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavaonici Jugoton i svim prodajnim mjestima Eventima.

Preostali članovi benda sa brojinim prijateljima će oživjeti uspomenu na Davorina Popovića, Slobodana-Bodu Kovačevića, Đoku Kisića, Đorđa Novkovića i Enca Lesića (koji je i tvorac hita ”Sve ove godine”) i nezaboravne hitove Indexa.

”Pamtim divno prijateljstko iskustvo iz SSSR-a sa turneje po europskom dijelu SSSR-a i sa Opatijskog festivala, iz studija Radio Sarajeva u Daniela Ozme 7, od prvih Indexa i njihovih plesnjaka i nastupa u Slozi. Svi mi koji smo prošli s njima godine kada se kalio glazbeni stil smo ponovo tu, mi koji smo radili zajednički aranžmane, kada smo učili jedni od drugih i kada smo stjecali neprocjenjiva iskustva 60-tih godina, putovanja, djevojke, popularnost ... zajednička mladost… ” prisjeća se nekadašnji član grupe Indexi, Bata Kovač.

”Neki od njih su otišli i odnijeli sa sobom ono što je nekad bilo zajedničko a mi koji smo ostali i dalje pričamo s njima kad na sceni začujemo Bodin solo u ‘Plimi’, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pjevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nešto vrlo posebno i magično,” rekao je Kovač, i još dodao ”Bilo je a biti će još dugo u budućnosti ono što su (ili smo kao Indexi) ostavili u nasljeđe današnjim generacijama. ”

Kornelije Kovač je poznati aranžer, pijanist, kompozitor. Pridružio se Indexima 1966.godine i sa njima već sljedeće godine svira na turneji po SSSR-u. Za Indekse Kovač je napisao pjesme ”Boj na Mišaru” i ”Ako jednom budeš sama”.
Radeći s Indexima, Kovač je stekao ime kompozitora i instrumentaliste, ali po odsluženju vojnog roka donosi odluku da se preseli u Beograd i pokuša nešto svoje. Prošle godine u listopadu Bata Kovač je proslavio 50 godina rada.

”Koncertna okupljanja ”Indexi i prijatelji ”za mene su nešto najljepše što mi se u ovim vremenima događa. Pustim poneku suzu na koncertima kad se sjetim Davora, Bode, Đoleta... Beskrajno sam zahvalan svim glazbenicima i pjevačima koji sudjeluju na tim svirkama i time doprinesu priči o Indexima, ”izjavio je povodom koncerta Fadil Ređžić originalni basist Indexa.

Željko Bebek, jedan od neizostavnih pjevača na ovim koncertima i čvrsta karika ovog projekta, od prvog dana sudjeluje na koncertima koji su posvećeni Indexima. Što za njega znače ovi koncerti posvećeni Indexima,Bebek nam je rekao:”Imam jaku svijest o tome da su Indexi glazbena povijest na našim prostorima i da su oni bili toliko dobar bend da je njihov rad ostao zabilježen i da ga vole i današnji tinejdžeri, a vole ih još uvijek i oni koji su u vrijeme Indexa bili tinejdžeri.”

”Smatrao sam da je bitno i lijepo biti dio tog projekta, a ti me koncerti uvijek drže u posebnom uzbuđenju jer pjevam pjesme koje nisu nikada bile na mom repertoaru osim ”Sve ove godine” koju smo izvodili s Dugmetom. A sve su mi te pjesme bile uvijek drage i lijepe. To je moj doprinos da se Indexi i dalje slušaju i da se još jače čuju. I to me čini sretnim i zadovoljnim,”rekao je Bebek.

”Drugi razlog zbog koga se uvijek odazovem na koncerte Indexa i prijatelja je suradnja s kvalitetnim muzičarima koji su nekad svirali u Indexima. Tu bih posebno spomenuo Fadila Redžića koji je uistinu kultni basista u Sarajevu koga u njegovom umijeću sviranja nikada nitko nije uspio nadmašiti. On i danas sjajno svira što ćete imati prilike čuti na koncertima. Tu je i Ranko Rihtman, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Kornelije Kovač, Peco Petej. Sve je to sjajna ekipa za svirku i za druženje.”

Podsjećamo da se prvi koncert održava u Zagrebu, 09. 10- 2013. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, zatim 10.10. u beogradskom Sava centru, a 11.10. u Osijeku u sportskoj dvorani Zrinjevac.

Glazbenici koji su nekad svirali u Indexima doputovati će isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva svijeta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, a Peco Petej iz Splita a u Beogradu će im se pridružiti nekadašni član Indexa, Kornelije Bata Kovač.

Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pjevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić - Tifa, Seid Memić - Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević , Tarik Filipović i drugi.

Objavljeno 08.10.2013.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf