Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Indexi i prijatelji” – ponovo zajedno

”Indexi i prijatelji” – ponovo zajednoČetvrti koncert ”Indexi i prijatelji: Sve ove godine” koji se posljednjih godina organizira u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije biti će održan 10.10.2013. u Velikoj dvorani Sava centra, s početkom od 20 sati.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15e,19e i 23e se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavaonici Jugoton i svim prodajnim mjestima Eventima.

Preostali članovi benda sa brojinim prijateljima će oživjeti uspomenu na Davorina Popovića, Slobodana-Bodu Kovačevića, Đoku Kisića, Đorđa Novkovića i Enca Lesića (koji je i tvorac hita ”Sve ove godine”) i nezaboravne hitove Indexa.

”Pamtim divno prijateljstko iskustvo iz SSSR-a sa turneje po europskom dijelu SSSR-a i sa Opatijskog festivala, iz studija Radio Sarajeva u Daniela Ozme 7, od prvih Indexa i njihovih plesnjaka i nastupa u Slozi. Svi mi koji smo prošli s njima godine kada se kalio glazbeni stil smo ponovo tu, mi koji smo radili zajednički aranžmane, kada smo učili jedni od drugih i kada smo stjecali neprocjenjiva iskustva 60-tih godina, putovanja, djevojke, popularnost ... zajednička mladost… ” prisjeća se nekadašnji član grupe Indexi, Bata Kovač.

”Neki od njih su otišli i odnijeli sa sobom ono što je nekad bilo zajedničko a mi koji smo ostali i dalje pričamo s njima kad na sceni začujemo Bodin solo u ‘Plimi’, Davorov hrapavi glas koji preko glasova svih pjevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nešto vrlo posebno i magično,” rekao je Kovač, i još dodao ”Bilo je a biti će još dugo u budućnosti ono što su (ili smo kao Indexi) ostavili u nasljeđe današnjim generacijama. ”

Kornelije Kovač je poznati aranžer, pijanist, kompozitor. Pridružio se Indexima 1966.godine i sa njima već sljedeće godine svira na turneji po SSSR-u. Za Indekse Kovač je napisao pjesme ”Boj na Mišaru” i ”Ako jednom budeš sama”.
Radeći s Indexima, Kovač je stekao ime kompozitora i instrumentaliste, ali po odsluženju vojnog roka donosi odluku da se preseli u Beograd i pokuša nešto svoje. Prošle godine u listopadu Bata Kovač je proslavio 50 godina rada.

”Koncertna okupljanja ”Indexi i prijatelji ”za mene su nešto najljepše što mi se u ovim vremenima događa. Pustim poneku suzu na koncertima kad se sjetim Davora, Bode, Đoleta... Beskrajno sam zahvalan svim glazbenicima i pjevačima koji sudjeluju na tim svirkama i time doprinesu priči o Indexima, ”izjavio je povodom koncerta Fadil Ređžić originalni basist Indexa.

Željko Bebek, jedan od neizostavnih pjevača na ovim koncertima i čvrsta karika ovog projekta, od prvog dana sudjeluje na koncertima koji su posvećeni Indexima. Što za njega znače ovi koncerti posvećeni Indexima,Bebek nam je rekao:”Imam jaku svijest o tome da su Indexi glazbena povijest na našim prostorima i da su oni bili toliko dobar bend da je njihov rad ostao zabilježen i da ga vole i današnji tinejdžeri, a vole ih još uvijek i oni koji su u vrijeme Indexa bili tinejdžeri.”

”Smatrao sam da je bitno i lijepo biti dio tog projekta, a ti me koncerti uvijek drže u posebnom uzbuđenju jer pjevam pjesme koje nisu nikada bile na mom repertoaru osim ”Sve ove godine” koju smo izvodili s Dugmetom. A sve su mi te pjesme bile uvijek drage i lijepe. To je moj doprinos da se Indexi i dalje slušaju i da se još jače čuju. I to me čini sretnim i zadovoljnim,”rekao je Bebek.

”Drugi razlog zbog koga se uvijek odazovem na koncerte Indexa i prijatelja je suradnja s kvalitetnim muzičarima koji su nekad svirali u Indexima. Tu bih posebno spomenuo Fadila Redžića koji je uistinu kultni basista u Sarajevu koga u njegovom umijeću sviranja nikada nitko nije uspio nadmašiti. On i danas sjajno svira što ćete imati prilike čuti na koncertima. Tu je i Ranko Rihtman, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Kornelije Kovač, Peco Petej. Sve je to sjajna ekipa za svirku i za druženje.”

Podsjećamo da se prvi koncert održava u Zagrebu, 09. 10- 2013. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, zatim 10.10. u beogradskom Sava centru, a 11.10. u Osijeku u sportskoj dvorani Zrinjevac.

Glazbenici koji su nekad svirali u Indexima doputovati će isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva svijeta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, a Peco Petej iz Splita a u Beogradu će im se pridružiti nekadašni član Indexa, Kornelije Bata Kovač.

Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pjevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić - Tifa, Seid Memić - Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević , Tarik Filipović i drugi.

Objavljeno 08.10.2013.

Vremeplov

Otišao sam na brod kako bi zaradio lovu za ”fleš”, a kad sam se nakon pet godina vratio s ”flešom”, nisam više imao koga slikati – scena je nestala.
Damir Krizmanić Kriza, riječki fotograf