Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iron Maiden ponovno u Hrvatskoj!

Iron Maiden ponovno u Hrvatskoj!Iron Maiden se ne mijenja. Postava se, doduše, povremeno mijenjala, ali Iron Maiden su čitavo vrijeme Iron Maiden - pogotovo u ovoj, šestočlanoj postavi koja stiže 24. srpnja u Zagreb.

Iako su teme koje obrađuje Iron Maiden među najtežim mogućim – smrt, bol, rat, strah..., (Iron Maiden također obrađuje povijesne i književne teme u svojim pjesmama). Način na koji su tretirane praktično ne dozvoljava da ih istinski povežemo sa realnošću. Oni su pravi predstavnici svoje muzike i bez kompromisa dokazuju da ni godine ne mogu biti problem - fanovi to poštuju i zato su Iron Maiden uvijek rado viđen bend.

Njihovi hitovi imaju preko 30 godina svog postojanja, ali sentimentalno koncertno putovanje kroz te pjesme samo je potvrda vrijednosti kako tih pjesama tako i samog benda.

O samim Maidenima napisano je mnogo, ali podsjetimo se njihove, sada već možemo reći, preduge karijere.

Pravi Iron Maidenov uspjeh počinje 1978. godine kada se Harrisu i Murrayu pridružuju vokal Paul Di’Anno te bubnjar Doug Sampson. U to vrijeme Iron Maiden postaju prava senzacija u engleskim heavy metal krugovima. Bend svira tri godine i sakuplja popriličnu količinu lojalnih fanova, no još nemaju snimljen niti jedan album. To se mijenja 1978. godine, bend snima jedan od najpoznatijih demo albuma u povijesti hard rocka, “The Soundhouse Tapes”.

“The Soundhouse Tapes” čine četiri pjesme, a svih 5000 primjeraka biva prodano u roku od nekoliko tjedana. Kasnije se “The Soundhouse Tapes” može pronaći pod enormnom cijenom od nekoliko tisuća dolara, sve do ponovnog izadnja 1996. godine.

Dvije pjesme na demo albumu, ”Prowler” te ”Iron Maiden” dostižu prvu poziciju britanske metal ljestvice. Nakon izdavanja albuma Iron Maiden 1980. godine, bend uživa veoma velik komercijalan uspjeh i ubrzo se pridružuje najpoznatijim bendovima NWOBHMa (New Wave of British Heavy Metal koji su činili Def Leppard, Saxon,...).

Iron Maiden se te godine pridružuju bendu KISS na njihovoj Unmasked turneji. Poslije turneje, Dennis Stratton biva izbačen iz benda zbog razmirica. Tada se bendu pridružuje Adrian Smith. 1981. godine bend izdaje svoj novi album pod nazivom Killers. Iz tog perioda ostati će zabilježeno da su prvi put svirali u tadašnjoj Jugoslaviji, na stadionu Hipodrom, kao predgrupa Bijelom Dugmetu.

Na trećem albumu “The Number of The Beast” dolazi Bruce Dickinson a za produkciju je opet bio zadužen Martin Birch koji je bio višegodišnji producent Deep Purple. Vrata uspjeha se konačno otvaraju ali cjelokupna priča se zaokružuje na sljedećem albumu „Piece Of Mind“ kada na mjestu bubnjara umjesto Clive Burra dolazi sadašnji bubnjar Nicko McBrain. Hit pjesme dostižu visoke pozicije. Slijedi, sada već čuveni album, „Powerslave“ i povijest ovog benda polako se ispisuje.

Cijene za ovaj spektakl u Areni Zagreb su: 750kn lože, saloni 650kn, tribine dolje 370kn i 360kn, parter 350kn, tribine gore 295kn i 270kn. Više o ulaznicama naći ćete ovdje

Objavljeno 04.07.2018.

Vremeplov

Čovjek određuje kvalitetu prema nekom svom afinitetu.
Cane (Partibrejkersi) intervju za RiRock.com