Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jesen je stvorena za jazz.hr/jesen!

Jesen je stvorena za jazz.hr/jesen!Velike zvijezde svjetskog jazza sljedećeg će tjedna zagrebačkoj i hrvatskoj publici ponuditi priliku koja se ne propušta. Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 15. do 18.10.2012. u KD Vatroslava Lisinskog.

Izabrati samo 1 od 4 vrhunska koncerta nije jednostavno pa preporučamo da se od ponedjeljka do četvrtka odate vrhunskom jazzu koliko god možete. Program će zadovoljiti i najveće jazz sladokusce a oni manje upućeni shvatit će što su dosad propustili.

U ponedjeljak, 15.10., nastupit će trio koji čine austrijski saksofonist Karlheinz Miklin, švicarski kontrabasist Heiri Kanzig i američki bubnjar Billy Hart. U triu s Miklinom i Hartom, koji surađuju već četvrt stoljeća, godinama je svirao kontrabasist Ron McClure kojeg je 2008. zamijenio Kanzig. Sva trojica surađivala su s najvećim zvijezdama jazza – u ponedjeljak će pokazati zašto i sami zaslužuju takav status.

Povodom tisućite emisije ’Vrijeme za jazz’ koja se 19 godina emitira na III programu Hrvatskoga radija, druge večeri festivala, u utorak, 16.10., nastupit će Jazz orkestar HRT s gostom: trubačem, skladateljem i aranžerom Charlesom Tolliverom.

Tolliver je jedan od najcjenjenijih voditelja jazz orkestara današnjice. Nakon iznimne karijere tijekom koje je svirao s uglednicima jazza i vodio vlastite skupine, vratio se jazz orkestru snimivši dva cijenjena albuma od kojih je »With Love« bio nominiran za nagradu Grammy.

U srijedu, 17.10. nastupit će Kenny Werner All-Star Quintet u kojem uz pijanista Wernera sviraju saksofonist Benjamin Koppel, trubač Randy Brecker, kontrabasist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez. Werner vodi vlastite sastave u kojima sviraju zvijezde jazza, a surađivao je s mnogima od vodećih jazzista i svjetskim jazz orkestrima za koje je skladao i pisao aranžmane. Vrhunac ovogodišnjeg festivala s potencijalom zagrebačkog jazz koncerta godine.

Posljednje večeri festivala, u četvrtak, 18.10., nastupit će drugi ovojesenski trio velikih glazbenika: trubač Claudio Roditi, klavirist Klaus Ignatzek i kontrabasist Jean-Louis Rasinfosse. Svi u biografijama bilježe suradnje s legendarnim jazzistima, a kao trio bez bubnjara, ova je trojka, koja u istoj postavi djeluje već četvrt stoljeća, posvećena profinjenim izvedbama mainstream jazza.

Svi koncerti počinju u 20:00, a tijekom festivala u predvorju Male dvorane Lisinski bit će postavljena izložba fotografija pod nazivom ’Jazz kroz objektiv Davora Hrvoja’.

Objavljeno 15.10.2012.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow