Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jinxi odlični u Beogradu!

Jinxi odlični u Beogradu!Zagrebačka grupa Jinx ima odanu i brojnu publiku u Beogradu, što se ponovo pokazalo u utorak navečer na njihovom koncertu za Dan zaljubljenih u Domu omladine, gdje se u salu ”Amerikana” uspjelo ugurati čak preko 1.000 posjetioca, izmamljenih iz svojih toplih domova usprkos hladnom vremenu i snijegu koji je već nekoliko tjedana okovao grad.

”Da smo se voljeli manje”, regionalnim hitom s aktualnog albuma ”Diksilend” (2010.), pjevačica Yaya, gitarist Coco Mosquito i ostali Jinksi otvorili su dvosatni koncert, koji je zaključno s dva izvanredna bisa, protekao u uzavreloj atmosferi krcate ”Amerikane”, gdje je bend davao sve od sebe, posebno puhačka sekcija koja je disala punim plućima.

Usred zime Jinks su ložili publiku s ”Topim se sad”, ”Ljetom”, ”Na plaži” i ”Brazilom”, dodajući u miks ”Čuvaj me, ne daj me”, ”Pravo”, ”Barakuda”... pjesme sa ”Diksilenda” koje su se pokazale, kako je jednom rekao Coco, kao odličan saundtrack (dodajmo i lijek) za vrijeme depresije i prohibicije.

Gužva u dvorani nije spriječila publiku, u kojoj je po slobodnoj procjeni bilo zaista najviše zaljubljenih parova, da lagano pleše i povremeno zborski pomaže Yayi u hitovima poput ”Smijem se”, ”Tamo gdje je sve po mom”, ”Na čemu si ti” i ”Bye Bye Baby Bye”.

Prvi bis donio je ”Zar je stvarno došao taj dan”, ”Padobran”, i ”Koliko suza za malo sna”, da bi buran aplauz izmamio Jinkse da još jednom izađu na binu i koncert okončaju sa ”Čuvarem močvara i trava” i ”Zmijom i zmajem”.

Poslije prošlogodišnjeg Dana zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani SKC-a, Jinks su nastavili valentinovsku tradiciju u Beogradu uspješnim povratkom u ”Amerikanu”, u kojoj odlično zezanje i opuštena atmosfera nimalo nisu zaostajali za koncertnom premijerom Zagrepčana pred beogradskom publikom u istoj dvorani u jesen 2009. godine.

”Hvala Beograde! Bilo je fenomenalno. Stvarno smo uživali!”, poručili su Jinksi jutro poslije na svom fejsu.


Objavljeno 16.02.2012.

Vremeplov

Istina je ono što su mi govorili kad sam počinjao - da mediokritet vrlo, vrlo aktivno vuče dole i pokušava da te slomi, da te zadrži da dijelite učmalost - jer svaki put kad netko u nečemu uspije, on ujedno dokaže koliko su neki drugi ljudi bijedni i nesposobni u onome što rade.
Marko Šelić Marčelo