Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jinxi odlični u Beogradu!

Jinxi odlični u Beogradu!Zagrebačka grupa Jinx ima odanu i brojnu publiku u Beogradu, što se ponovo pokazalo u utorak navečer na njihovom koncertu za Dan zaljubljenih u Domu omladine, gdje se u salu ”Amerikana” uspjelo ugurati čak preko 1.000 posjetioca, izmamljenih iz svojih toplih domova usprkos hladnom vremenu i snijegu koji je već nekoliko tjedana okovao grad.

”Da smo se voljeli manje”, regionalnim hitom s aktualnog albuma ”Diksilend” (2010.), pjevačica Yaya, gitarist Coco Mosquito i ostali Jinksi otvorili su dvosatni koncert, koji je zaključno s dva izvanredna bisa, protekao u uzavreloj atmosferi krcate ”Amerikane”, gdje je bend davao sve od sebe, posebno puhačka sekcija koja je disala punim plućima.

Usred zime Jinks su ložili publiku s ”Topim se sad”, ”Ljetom”, ”Na plaži” i ”Brazilom”, dodajući u miks ”Čuvaj me, ne daj me”, ”Pravo”, ”Barakuda”... pjesme sa ”Diksilenda” koje su se pokazale, kako je jednom rekao Coco, kao odličan saundtrack (dodajmo i lijek) za vrijeme depresije i prohibicije.

Gužva u dvorani nije spriječila publiku, u kojoj je po slobodnoj procjeni bilo zaista najviše zaljubljenih parova, da lagano pleše i povremeno zborski pomaže Yayi u hitovima poput ”Smijem se”, ”Tamo gdje je sve po mom”, ”Na čemu si ti” i ”Bye Bye Baby Bye”.

Prvi bis donio je ”Zar je stvarno došao taj dan”, ”Padobran”, i ”Koliko suza za malo sna”, da bi buran aplauz izmamio Jinkse da još jednom izađu na binu i koncert okončaju sa ”Čuvarem močvara i trava” i ”Zmijom i zmajem”.

Poslije prošlogodišnjeg Dana zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani SKC-a, Jinks su nastavili valentinovsku tradiciju u Beogradu uspješnim povratkom u ”Amerikanu”, u kojoj odlično zezanje i opuštena atmosfera nimalo nisu zaostajali za koncertnom premijerom Zagrepčana pred beogradskom publikom u istoj dvorani u jesen 2009. godine.

”Hvala Beograde! Bilo je fenomenalno. Stvarno smo uživali!”, poručili su Jinksi jutro poslije na svom fejsu.


Objavljeno 16.02.2012.

Vremeplov

Stvaram glazbu koju i sama želim slušati i za koju želim da je drugi čuju.
Dido