Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac @ Centar Sava – koncert, praznik ljubavi, umjetnost!

Josipa Lisac @ Centar Sava – koncert, praznik ljubavi, umjetnost!O koncertu Josipe Lisac, sada već tradicionalno za Valentinovo, moglo bi se pisati ukratko u par riječi: spektakularn, veličanstveno, briljantno!

Ono što je nezapisano je: tko nije bio na koncertu ne može to doživjeti putem pisane riječi. Ako je koncert trajao skoro pa 3 sata ostaje da se dopiše: šteta što je ova umjetnica, vokalno i kao čovjek, prisutna samo na Balkanu. Svojim glasom, u šta se mogla uvjeriti i publika u Centru Sava, Josipa parira najboljim jazz vokalima današnjice, od Dee Dee Bridgewater, Chaka Kahn…

Jedna od najvećih jugoslovenskih muzičkih zvijezda pjevala je Beograđanima u slavu ljubavi, baš kao što to čini čitav život. Po tko zna koji put osvojila je publiku svojim vokalom, neodoljivim šarmom i vanvremenskim hitovima.

Gošća iz Zagreba nije krila oduševljene publikom, ali je i publika uzvraćala povicima, aplauzima. Uz njene pjesme stasale su mnoge generacije i mnoge posjetitelje ”vratila” je u ranija vremena - ono što je bilo vidno da je bilo i mlađe publike.

Sa svojim fanovima ona je podijelila neke od svojih najpoznatijih pjesama kao što su ”Magla”, ”Hir, hir, hir”, ”Gdje Dunav ljubi nebo”, ”Boginja”, Danas sam luda”, “Ja bolujem”, ”1000 godina”, “Na na na” ...

Posebnost koncerta bilo je gostovanje riječkog alternativnog sastava Quasarr u živom izvođenju nedavno objavljene zajedničke pjesme ” Ljubav ”, uz malo treme kod gostiju sve je prošlo kako se poželjeti može. Josipa je priznala da nerado i izuzetno rijetko dovodi goste na svoje koncerte , ali se upečatljivi kratki nastup Lisac / Quasarr pokazao kao odličan potez! (Podsjetimo na ranijim koncertima gosti su bili Garabet Tavitjan i Elvis Stanić )
Presedan ili da kažemo iznenađenje bila je, premijerno, izvedena pjesma ‘’Sreća’’ kada su je Josipa glasom i Elvis na gitari, po riječima Josipe po drugi put izveli (prvi je bio u studiu) - aplauz i ovacije su dokaz da njene pjesme žive i traju . Iskorak je bio i mali jam session kada se Josipa uz pomoć benda upustila u izvođenje, sada evergeen numere, ’’Devojko Mala ’’(autora Darka Kraljića).

Josipa je uz riječi : ‘’Da slavimo život pročitala pjesmu ‘’Feniks’’ Branka Miljkovića, publika je kao i na ranijim koncertima imala priliku da se u tri kratka ,po minutaži, filma, podsjeti Karla Metikoša - i jedan i drugi dobili su gromke aplauze.

Valentinovo, Josipin rođendan, publika u Centru Sava je poslije koncerta Josipe znala da je dobila ljubav: s pozornice su dobili glazbu , tonove, emocije, ljubav.. I sve to bez lažiranja - jer jedna je Josipa - ona živi za umjetnost i u njoj živi umjetnica - a publika, pun Centar Sava, koja je te večeri bila na koncertu zna to cijeniti! Josipa i njene pjesme i njen nastup su aureola dosljednosti onome čemu je svoj život podredila. Ostaje bolno pitanje - ima li nasljednice?

Umjesto PS - a : ove godine koncert nije započela pjesmom ‘’Ave Maria’’!

Ivica Stanković

Objavljeno 18.02.2014.

Vremeplov

Muzika The Beatlesa je privukla toliko ljudi na jedan tako visok nivo, da to potiče ambicije: savršen uspjeh, na visokom kulturnom nivou, bez bavljenja tradicionalnim komedijama, bez kompromisa.
Sting (iz perioda rada sa The Police)