Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac - rasprodan koncert u Beogradu

Josipa Lisac - rasprodan koncert u BeograduGlazbena diva Josipa Lisac održati će koncert 14.02. u beogradskom Sava centru kojim slavi 50 godina karijere. Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dana zaljubljenih u Sava centru koštaju 1.800din (15e) , 2.100din (18e), 2.400din (20e) i 2.800din (24e) i mogu se naći na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Povod za koncert je jubilej koji je obeležila nedavno i CD kompilacijom “Posve slobodna (suradnje i etno)” na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle njene izvedbe narodnih pjesama.

Album „Posve slobodna (suradnje i etno)“ sastoji se od dva CD-a na kojem su sve pjesme kronološki poredane. Na prvom CD-u nalazi se ukupno 15 Josipinih najpoznatijih suradnji, dueta koji su postali klasici, pjesama u kojima suvereno vlada žanrom koji nije primarno njen, a u nekima se pojavljuje kao gošća.

CD sa suradnjama započinje Bajaginim velikim hitom iz 1986. godine „Ja mislim 300 na sat, nakon čega slijedi veliki hit s Dinom Dvornikom „Rušila sam mostove od sna“, a među diskografske dragulje svakako spada sjajan duet „Kao mir“ s grupom Boa, „Posve slobodna“ nastala u suradnji s Elvisom Stanićem, „Na, na, na, na“ s Cubismom, kao i novije Porinom nagrađena pjesma „Ljubav“ s Quasarrom, „Tebi putujem“ s Chui bendom te odlična live izvedba „Vino noći“ s Nenom Belanom. Izdvojene kao bonus tracks su francuska verzija pjesme „Posve slobodna“, „La passion c’est trop court terme“ te „Zavjet“, nastala u suradnji s Antom Perkovićem, glazbenim kritičarem koji je 2013. godine napisao jedan od predgovora ovom izdanju.

Drugi CD počinje zanimljivom i možda manje poznatom izvedbom tradicionalne pjesme „Omer beže“ koju je Josipa maestralno otpjevala još 1974. godine. Na ovom CDu nalazi se još nekoliko studijskih izvedbi „Oj sončece“, „Vila Velebita“, live izvedba pjesme „Dalmatino, povišću pritrujena“ s Tedijem Spalatom, „Đelem, đelem“ sa Šabanom Bajramovićem i Cubismom, a po prvi put su objavljene „Vuprem oči“ i „Dremle mi se dremle“ koje je Josipa izvela u predstavi „Pijana noć 1918.“ teatra Ulysses. Funk, rock, klasika, pop, klapska ili božićna pjesma, etno, fado ili rap – to je sve glazba u kojoj se Josipa savršeno snalazi, a album „Posve slobodna (suradnje i etno)“ će to još jednom potvrditi.

Josipa Lisac višestruka je dobitnica Porina, njih 17, najviše među ženskim izvođačima, ali i mnogih drugih priznanja koje je zaslužila kroz svoj rad.

“Moja glazbena priča započela je kad sam imala sedamnaest godina i traje. Uvijek treba raditi nešto novo, nešto ludo, imati mladi duh” – objasnila je kratko Josipa svojih pola stoljeća glazbene karijere koje je proslavila na koncertima, uz svoju vjernu publiku.

Uvijek posebna, u glazbi, u odijevanju, ova iznimna umjetnica uvijek je pomicala granice, a već godinama na koncertima njeguje uspomenu na voljenog Karla Metikoša, njenog životnog suputnika i skladatelja za kojeg će reći da ju je baš on takvu stvorio.

I ove godine, 10. prosinca na dan njegove smrti, Josipa Lisac održala je 25. koncert „U čast Karla Metikoša“. Koncert je ponovila samo četiri dana kasnije, a oba koncerta rasprodana su u svega nekoliko dana. Velike su to obljetnice prema kojima je Josipa puna odgovornosti prema publici koja je vjerno iz godine u godinu dolazi slušati. Njen glas, njenu interpretaciju, pjesme koje i nakon pola stoljeća uvijek iznova oduševljavaju staru, ali i pronalaze novu publiku.

50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika u kojem se često isprepliću nedoumice, strah, uzbuđenje, vizije i želje. A vizija i želja Josipa ima još puno.


Objavljeno 13.02.2018.

Vremeplov

Danas svi pričaju kako su nekada rockeri htjeli rušiti ne znam što, a zapravo smo svi bili mladi i ludi i bilo je normalno biti protiv svega. Nije li to zadaća mladosti?
Igor Modrić, riječki redatelj