Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa na dan zaljubljenih u Beogradskom Centru Sava

Josipa na dan zaljubljenih u Beogradskom Centru SavaGlazbena diva Josipa Lisac pored koncerta 14.02. u beogradskom Sava centru kojim slavi 50 godina karijere, jubilej je obilježila nedavno i CD kompilacijom “Posve slobodna (suradnje i etno)” na kojoj su se prvi put na jednom mjstu našle njene izvedbe narodnih pjesama.

Na kompilaciji “Posve slobodna” (Croatia Records) se, između ostalih, nalaze Josipine maestralne izvedbe sevdalinki „Omer beže“ i “Niz polje idu babo sejmeni” iz 1974. godine, a tu je i „Đelem, đelem“ koju je snimila sa Šabanom Bajramovićem i bendom Cubismo.

“Moj tata je imao singlice Nade Mamule i Zaima Imamovića. Iščeprkala sam to kao dijete i onda ti to negdje ostane zapisano. Sevdalinka, to je izuzetno kvalitetno, izuzetno teško za pjevanje. Esma Redžepova je, recimo, isto fantastična. Jako puno puta smo se susretale i lijepo pričale o muzici. ‘Čaje šukarije’ to je meni fantastično!”, kaže Josipa.

Priznaje da je negde sredinom sedemdesetih godina imala želju da napravi jedan etno album, ali da se stjecajem okolnosti to nije dogodilo, pa je umjesto toga imala samo povremene izlete u svijet tradicionalne muzike.

“Evo, do dana današnjeg nisam to napravila. I onda sam počela razmišljat možda ni ne treba, ako tako dugo nisam, možda nije bilo suđeno. Mada, još uvijek ima vremena… Ali dotaknula sam to”, kaže Josipa.

Prepoznatljiva je po pop-rock hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”… Josipa Lisac slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere simbolično završava koncertom 14.02. 2018. godine u beogradskom Sava centru. Josipa je turneju bila započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodan desetak dana unaprijed.

Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dana zaljubljenih u Sava centru koštaju 1.800din (15e) , 2.100din (18e), 2.400din (20e) i 2.800din (24e) i mogu se naći na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Objavljeno 09.02.2018.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com