Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncert koji se ne propušta

Koncert koji se ne propuštaGregorian nastupa u Beogradu u Velikoj dvorani Centra Sava 02.04.2013. godine. Biti će to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su prije dvije godine, na istom mjestu pobrali ovacije u prepunoj dvorani.

Ovoga puta, Gregorian najavljuju potpuno novi koncert s još impresivnijom scenskom postavkom i vlastitom produkcijom, jer je novi album ”Epic Chants” inspiriran glazbenim hitovima iz blockbustera poput ”Titanik”, ”James Bond”, ”Notting Hill”, ” Batman Forever ”, ”Gospodar prstenova” i drugi.

Nakon nekoliko desetaka milijuna prodanih albuma s Enigmom, prije nepuna dva desetljeća Frank Peterson osniva zbor odjeven u odore monaha koji izvodi bezvremenske pop i rock hitove u gregorijanskom kanonskom pjevanju, praćen efektnom kostimografijom, scenografijom i filmski preciznim nastupom. Gregorian predvodi solistkinja Ameli Brightman, sestra Sarah Brightman, dok će se publici u Beogradu predstaviti i nova solistkinja Eva Mali.

Kako predstaviti Gregorian?

Mistična glazbeno-scenska atrakcija Gregorian, njemačko-britanski zbor spaja na prvi pogled nespojivo, izvodeći pop i rock hitove, poput REM-ove pjesme ”Losing my religion”, ”Tears in heaven” Erica Claptona ili ”Nothing else metters” Metallice u duhu starih gregorijanskih korala.

Preko 10 milijuna prodanih CD-a i DVD-a i preko 2 milijuna oduševljenih posjetioca njihovih koncerata, kao i nastup na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She’an povodom posjete Pape Benedikta XVI Izraelu, dokazuje da su tijekom 11 godina rada osvojili publiku diljem svijeta, od Europe, Južne Amerike, Azije, Afrike, Meksika i SAD-a.

Osim vrhunske kvalitete Gregorianovih vokalnih solista, za to je zaslužna i gotovo nestvarna atmosfera koja vlada na njihovim koncertima. Svijeće, svjetlosni i pirotehnički efekti i upečatljive odore monaha u kojima pjevači nastupaju, koncertu daju dašak mistike i sve se to spaja u jedinstven scenski spektakl.

Objavljeno 23.03.2013.

Vremeplov

Za mene je jedino prihvatljivo da je moja glazba živa i da evoluira. Umjetnik će radije prodavati proces nego produkt.
Peter Gabriel