Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Luka Šulić i Stjepan Hauser posebni gosti na koncertu RHCP

Luka Šulić i Stjepan Hauser posebni gosti na koncertu RHCPSvjetska koncertna atrakcija 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, bit će posebni gosti na koncertu američke rock grupe Red Hot Chili Peppers 29.08.2012. na zagrebačkom Hipodromu, izvijestio je organizator, Adria entertainment.

Hrvatski violinistički dvojac proslavio se obradama rock i pop hitova najvećih svjetskih zvijezda, počevši od ’’Smooth Criminal’’ Michaela Jacksona koji su postavili na You Tube u siječnju prošle godine, a na dugom popisu s njihova koncertnog repertoara je i ’’Californication’’ Peppersa.

Ne sumnjamo da će svojom očaravajućom izvedbenom snagom i energijom kojom u potpunosti ispunjavaju i osvajaju prostore u kojima nastupaju, na savršen način upotpuniti dugoočekivani spektakl, najavljuju organizatori.

Red Hot Chili Peppers oduševljeni su idejom o njihovom nastupu na koncertu u Zagrebu, što je bilo i za očekivati s obzirom na kvalitetu i popularnost tog dvojca, dodaju.

Atraktivan nastup i odlična uvježbanost u kratko su vrijeme mlade nagrađivane studente glazbe, pod nepretencioznim imenom 2Cellos, uveli u društvo proslavljenih glazbenika i gledane američke televizijske emisije, ’’The Tonight Show With Jay Leno’’ i ’’The Ellen DeGeneres Show’’, a Elton John odabrao ih je kao posebne izvođače na svojoj velikoj svjetskoj turneji.

Sličnu priču imaju i Red Hot Chilli Peppers, koji su prije skoro trideset godina počeli kao srednjoškolski projekt koji je trebao odsvirati jedan koncert, no ubrzo su potpisali za EMI.

Danas iza sebe imaju deset studijskih albuma, prodanih u više od 60 milijuna primjeraka, Grammy su osvojili u gotovo svim kategorijama u kojima su bili nominirani, a nose i titulu najizvođenijeg benda na radio postajama.

U Zagreb dolaze prvi put, u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju svoj zadnji album ’’I’m with you’’, objavljen lani nakon četiri godine stanke.

Za predgrupu na zagrebačkom koncertu odabrali su As Able As Kane – A.A.A.K., britansku skupinu koja se pojavila krajem osamdesetih na manchesterskoj glazbenoj sceni. BBC radio u Europu je lansirao njihovu glazbu, koja se opisuje kao istovremeno brutalna, seksi, iskrena i funky, a s drugim albumom probili su se i na američke radio stanice.

Nakon što im je 1992. ukradena sva oprema, prestali su s djelovanjem, no ponovno se okupljaju 2009. Publika je dobro prihvatila njihove povratničke koncerte, a ove godine izašao im je i album ’’Totalitarian Tip-Toe’’.

Fan pit za veliki koncert na zagrebačkom Hipodromu rasprodan je već na samom početku prodaje, no ima još ulaznica za teren i tribine.

Objavljeno 07.08.2012.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com