Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mairtin O’Connor Band

Mairtin O’Connor Band O Tommy Emmanuelu svi imalo upućeni znaju gotovo sve, no nipošto ne bismo trebali dozvoliti da njegova zaslužena slava zsjeni ništa manje iznimnu predgrupu koja će otvoriti ovaj koncert - Mairtin O’Connor Band!

Kao jedan od najreprezantivnijih irskih sastava- Mairtin O’Connor Band, već čitavo desetljeće odano širi ljubav prema irskoj glazbenoj baštini. Ovaj nezaboravni ”all-star trio” uz Mairtin O’Connora čine Cathal Hayden i Seamie O’Dowd koji su se suradnjom na Mairitinovom revolucionarnom albumu - Road West, objedinili u nerazdvojni tandem virtuoznosti.

Mairitin je široj publici možda manje poznat kao glazbena osovina koja je pokrenula svjetski poznati i naširoko hvaljeni plesni fenomen- ”Riverdance”, irski step dance spektakl, kojim ostvaruje svjetku slavu i glazbena priznanja koja ga postavljaju na sam vrh harmonikaškog instrumentalizma. Cathal Hayden je ime koje čak i oni izdaleka upoznati s irskom tradicionalnom glazbom na prvu prepoznaju kao važno ime irske scene.

Uz to što je osnivač grupe ’’Four Men and a Dog’’ kao i višestruki pobjednik All-Ireland glazbenih natjecanja on je vodeći irski violinist koji kada zasvira banjo postaje glavna koncertna atrakcija. Ekspresivnim stilom i šarolikim pristupom Seamie O’Dowd postaje svjetski prepoznat gitarist, s dugim popisom zvučnih suradnji, unatoč dubokoj ukorijenjenosti u tradicionalni glazbeni izričaj irske grofovije Sligo. Upravo s najnovijim studijskim izdanjem ”Máirtín O’Connor Band” potvrđuje svoj status vodećeg irskog sastava. ”Crossroads” slatkoriječivo hvale svi, publika i kritika, navodeći da se konceptualno i izvedbeno lako svrstava među najbolja izdanja irske tradicionalne glazbe.

Ipak Mairtin, Cathal i Seamie najbolje zvuče uživo kada mogu dozvoliti inspiraciji i virtuoznom soliranju da zavladaju ušima publike u dupkom punim dvoranama svijeta. Iako su Irska i Australija geografski na suprotnim stranama svijeta u srijedu 18.11.2009.g. će u Zagrebu biti povezani nerazdvojnim prijateljstvom kojim vrsna glazba obiluje. Kao vodeći svjetski instrumentalist i čovjek mnogih kultura Tommy Emmanuel nije mogao poželjeti bolju predgrupu od Mairtin O’Connor Banda!

Cijena karata je 150 kn u pretprodaji a 170 kn na dan koncerta. Karte su sjedeće i vrijede za tribine Male dvorane. U prodaji je i posebni paket od 300 karata za sjedeća mjesta u parteru dvorane po cijeni od 200kn.

Pretprodaja karata odvija se na prodajnim mjestima Eventima, te u klubu Purgeraj na Ribnjaku.

Objavljeno 26.10.2009.

Vremeplov

Riječi mogu biti vrlo moćne. Mislim da su - teške.
Brian Ferry