Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manu Chao La Ventura u Hali sportova!

Manu Chao La Ventura u Hali sportova!Dugo očekivani koncert Manu Chao ’La Ventura’ će, umjesto u dvorani Pionir, biti održan u Hali sportova na Novom Beogradu. Termin koncerta, 14.09. u 20:00, ostaje nepromenjen.

Do promjene lokacije održavanja koncerta došlo je uslijed činjenice da su u dvorani Pionir postavljeni bilbordi komercijalnih sponzora koje nije moguće ukloniti i prekriti za vrijeme koncerta. S obzirom da je Manu Chao poznati antiglobalista i borac za ljudska prava raznih manjinskih grupa, odbio je nastupiti u dvorani gdje su postavljene velike reklame izrazito korporativnih brendova, odnosno sponzora mnogobrojnih sportskih događanja koja se odigravaju u istom prostoru.

Hala sportova se nametnula kao logično rješenje za novo mjesto održavanja koncerta, pošto je poznata po brojnim nastupima zvijezda svijetske i domaće muzičke scene, održanih u prošlosti.

Do sada kupljene ulaznice za koncert važiti će i za novi koncertni prostor, prema unaprijed određenim kategorijama.

Manu Chao ’La Ventura’ će predstaviti publici u Hali sportova najpoznatije pjesme iz svog velikog muzičkog opusa. Socijalno obojene tekstove, priče o ljubavi, politici i siromaštvu, getu i imigraciji, otpjevane na španjolskom, francuskom, engleskom i portugalskom.

’La Ventura’ je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava svoje poklonike nevjerovatnom mješavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od rocka i punka, preko ska do rege muzike.

U Beogradu je Manu Chao prvi put nastupio 2002. godine, na rasprodanom stadionu Tašmajdan. Ostalo je zapamćeno da su se, prije ovog legendarnog nastupa, on i članovi benda vozili tramvajem i autobusom po Beogradu, razgledavajući ga i upoznajući se sa svima koji su ih prepoznali. Takođe, prepričava se i čuveni nastup na Exitu 2008. godine pred više od 35000 oduševljenih posjetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi i tri godine kasnije (2011) rasprodat koncert u novosadskom Spensu. Manu Chao ‘La Ventura’ je sinonim za dobar provod, koji se nakon 11 godina vraća u Beograd. Zbog velikog interesa pozivamo sve posjetioce da na vrijeme kupe svoje ulaznice jer se očekuje da će uskoro biti rasprodane.

Za koncert Manu Chao ’La Ventura’ je do sada prodano preko 1500 ulaznica, a svi oni koji još nisu došli do svojih karata, mog ih nabaviti putem sajta www.gigstix.com, na prodajnim mestima Gigs Tix, kao i u Corner Shopovima širom Srbije. Pretprodajna cijena ulaznica je 2.500 dinara za sve zone. U slučaju da sve ulaznice ne budu rasprodane unaprijed, cijena na sam dan koncerta će iznositi 3000 dinara.

Beogradski koncert održati će se dva dana nakon zagrebačkog, gdje je sve već spremno za uvijek rado viđenog Manu Chaa.

Objavljeno 01.09.2013.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)