Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marilyn Manson na IQ Music festivalu

Marilyn Manson na IQ Music festivaluNovi glazbeni festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live, predstaviti će više različitih izvođača, kako iz regije, tako i s inozemne muzičke scene.

Svim ovim umjetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspjeli ostvariti veoma specifične umjetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje glazbe.

Ovaj festival, koji će se odražati pod sloganom „Misli svojom glavom“, neće se vezivati isključivo za žanr muzike, već prije svega za misao i ideju, koju muzika ovih izvođača predstavlja.

Publika će 09. 06. u Beogradskoj areni moći čuti i vidjeti nastupe više izvođača, u ukupnom trajanju od 10 sati, uz razne prateće sadržaje.

IQ MUSIC će pružiti priliku i mladim, neafirmiranim izvođačima da nastupe na bini u Beogradskoj areni. Naime, bendovi će moći putem natječaja na društvenoj mreži Facebook, na stranici IQ MUSIC sudjelovati u takmičenju za ovaj prestižan nastup. Natječaj, koji je započeo 20.04, (o čemu smo pisali), neće biti ograničen na Srbiju, tako da se očekuje i učešće mladih bendova iz regije.

Glavna zvijezda festivala je multitalentirani američki umjetnik Marilyn Manson, koji je kombinacijom provokacije i inteligentnih društveno - angažiranih pjesama postao suvremena ikona alternativne rock muzike i pop kulture.

Marylin Manson nikada prije nije nastupao u Srbiji, a na koncertu u Beogradu promovirati će novi album “Born Villain”, s kojeg je i nedavno obajvljeni singl “No Reflection”.

Pored njega, nastupiti će i kultni slovenski bend Laibach, koji je svoju kvalitetu dokazao i uspjehom na evropskoj sceni. Sjajna kombinacija avangardnog, eksperimentalnog i neo-klasike s najvećim pop hitovima različitih perioda, praćena originalnim koncertnim nastupima u audio i vizualnom smislu, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Laibach su trenutno na turneji na kojoj promoviraju soundtruck filma „Iron Sky“, a očekuje se i izlazak duplog CD-a “Laibach Revisited”.

Među izvođačima na IQ MUSIC-u je i britanski haus trio Dirty Vegas, najpoznatiji po internacionalnom hitu “Days go by”, koji je vrhunac popularnosti dostigao, pošto ga je Mitsubishi koristio u reklami za Mitsubishi Eclipse.

Nastuiti će i makedonski Mizar, koji iako se svrstava u rock muziku, u svom zvuku provlači prizvuke balkanskog etna (obradili su staru makedonsku pjesmu “Zajdi, Zajdi”) i vizantijskih tradicija u dosta mračnoj atmosferi kojoj posebno doprinosi glavni vokal, Goran Tanevski, čije je pjevanje zasnovano na crkvenoslovenskom pojanju.

Na posljednjem albumu, umjesto pjevača, pjesme Mizara izvodi muški zbor Harmosini, koji pjeva vizantijsku duhovnu muziku.

Program festivala upotpuniti će i kultna beogradska grupa Block Out , čiji se osebujan i upečatljiv zvuk potpuno uklapa u koncept festivala.

Ulaznice po cijenama od 29e za parter i 30e za tribine su u prodaji na mestima
http://www.tickets.rs/
http://www.ticketline.rs/
http://www.eventim.rs/rs/

Objavljeno 12.05.2012.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf