Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mark Knopfler ponovno u Beogradu

Mark Knopfler ponovno u BeograduMark Knopfler je jedan od najcjenjenijih i najkomercijalnijih glazbenika svih vremena. Svojim sviranjem gitare utjecao je i utjecati će na mnoge koji dolaze poslije njega. Mark Knopfler nastupiti će u okviru nove turneje, u Beogradu, u Kombank Areni, 30. 04.2013. godine.

Mark Knopfler je Beograd posjetio u okviru europske turneje 2008. kojom je promovirao novi album pod nazivom ”Kill To Get Crimson” koji je u prodaji od 17.09.2007. godine. Iako je set lista bila sastavljana većinom od pjesama s njegovih solo albuma to nije smetalo publici da ga gromoglasno pozdravi što je kulminiralo aplauzom na pjesmi ”Sultans of Swing”. Mark je Beogradu priredio nezaboravan dvosatni koncert pred prepunom Arenom.

”Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. ”Što sam stariji, sve više želim pisati.” izjavio je Knopfler ”više nego ikada uživam u pisanju, snimanju i sviranju. U svemu uživam. Maštam preko pjesama.”

Knopfler i njegov osmeročlani bend jedva čekaju da krenu na turneju 2013. ”Kao da sam kapetan malog borbenog broda, uživam biti dio momčadi na turnejama”.

Pored novog materijala, Marku ne smeta kada publika na koncertima traži stare pjesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi. ”Stare pjesme Straitsa su obilježile živote mnogih. Naravno, unosim neke promjene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio ih od kabaretskog izvođenja. Ali postoje upečatljivi instrumentali, kao na kraju pjesme ”Sultans ”, koje ako ne odsviraš, samo tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim svirati stare pjesme. Napisao sam ih i ljudi vole ih čuju, i to je to. ”

Ulaznice po cijenama od 30e,34e, 36e,38e, 40e i 46e su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima CS Eventim, kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

Objavljeno 23.04.2013.

Vremeplov

Nemojte se bojati biti slobodni s glazbom. Potrudite se i ostavite nešto sebe u njoj.
Brian Setzer