Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Muse udovoljili ’’volji naroda’’

Muse udovoljili ’’volji naroda’’Muse su predstavili novu pjesmu ’’Kill Or Be Killed’’ ususret izlasku albuma ’’Will Of The People’’ 26. kolovoza.

Masivni rifovi, bogata produkcija i ekspanzivna, neobična prog struktura, izdvajaju ovu pjesmu kao jednu od najžešćih pjesama benda do danas i već je omiljena uživo.

Opipljivi intenzitet pjesme izazvao je veliku reakciju obožavatelja (nakon što je bend izveo ’’Kill Or Be Killed’’ na raznim festivalima ovog ljeta), koji su zatrpali društvene mreže benda pozivima da se pjesma objavi. Odgovarajući na veliku ”volju naroda”, Muse je odlučio podijeliti ”Kill Or Be Killed” uoči izlaska albuma. Ovo je ujedno četvrti singl s novog albuma pored dosad objavljenih ’’Compliance’’, ’’Won’t Stand Down’’ i naslovne pjesme ’’Will Of The People’’.

’’’Kill Or Be Killed’ je Muse u svom najžešćem obliku!’’, izjavio je Matt Bellamy te otkrio: ’’Tekstualno je pjesma nastala pod utjecajem moje omiljene pjesme Paula McCartneya, ’Live or Let Die’, te predstavlja mračan pogled na to kako životne nedaće ponekad mogu izvući na vidjelo najgore ljudske instinkte za preživljavanje pod svaku cijenu.’’

Album ’’Will Of The People’’ dostupan je za prednarudžbu na poveznici OVDJE. Službena trgovina benda nudi i izbor paketa s opcijama koje uključuju ekskluzivni Collector’s Edition vinil, izbor kazeta i tri potpisane umjetničke kartice.

Muse će predstaviti izdanje na festivalskim pozornicama, ali i nizu intimnih nastupa benda u listopadu, među kojima se svakako ističe nama najbliži, onaj u milanskom Alcatrazu (26.10.2022.). Datumi svih nastupa mogu se pronaći na službenim stranicama benda.

Posljednji album grupe Muse, ‘’Simulation Theory’’, debitirao je na #1 i postao šesti album benda koji je debitirao na prvom mjestu u Velikoj Britaniji. Njihov prethodni studijski album, ‘’Drones’’, osvojio je nagradu Grammy za najbolji rock album, drugu za bend, u veljači 2016. Od osnivanja 1994. Muse su izdali osam studijskih albuma, prodavši preko 20 milijuna albuma diljem svijeta. Široko prepoznati kao jedan od najboljih bendova uživo na svijetu, Muse su osvojili brojne glazbene nagrade, uključujući dvije Grammy nagrade, American Music Award, pet MTV Europe Music Awards, dvije Brit Awards, jedanaest NME Awards i sedam Q Awards, između ostalih.

Objavljeno 27.07.2022.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com