Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najprodavanija vinilna izdanja

Najprodavanija vinilna izdanjaHrvatska diskografska udruga (HDU) objavila je polugodišnju top listu najprodavanijih vinila...

U Top 10 najprodavanijih domaćih albuma smjestili su se “Iz kapetanovog dnevnika” grupe Chui, album koji je ove godine zaradio 4 nominacije za prestižnu nagradu Porin, i sjajna obljetnička reizdanja - kompilacija “Bombardiranje New Yorka” koja je na jednom mjestu okupila najbolje od nezavisne rock scene s kraja 80-ih, “Gratis Hits Live” pulskog sastava KUD Idijoti koji je ove godine osvojio Rock&Off Nagradu za životno djelo te “Uspomena (Sve najbolje uživo)” omiljenih dalmatinskih rockera, Daleke obale, koji su luksuznim obljetničkim izdanjima prošle jeseni obilježili 20 godina od objave posljednjeg studijskog albuma ”1999-2000”.

Stranu listu polugodišnje prodaje vinila na prvome je mjestu obilježio album ”Dark Side Of the Moon” grupe Pink Floyd, na broju dva nalazi se još jedan njihov album, ”Division Bell”. Album ”Homegrown”, Neila Younga, zauzeo je treće mjesto, a slijede ga Fleetwood Mac (Sva izdanja na hrvatsko tržište stavlja upravo Dancing Bear.

Hrvatski radijski urednik i voditelj, Zlatko Turkalj Turki, ovom je prilikom za HDU izjavio: ”Jedna od najdražih top lista koje objavljujemo na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji ’Svijet diskografije’ upravo je lista najprodavanijih vinila.

Naime, kroz te liste najbolje se mogu iščitati najmjerodavniji podaci kako na glazbenu industriju reagiraju pravi istinski obožavatelji glazbe. Tako i ovi najnoviji podaci potvrđuju kako glazba nema rok trajanja i ne postoji podjela na staru i novu već samo na kvalitetnu glazbu.

Zanimljivo je 2020. vidjeti kako su na istoj top listi legendarni vinili Pink Floyda ”Dark Side Of The Moon” i ”Division Bell”, ili recimo Fleetwood Maca ”Rumours”, s aktualnim popularnim izvođačima Duom Lipom i Harryjem Stylesom.”

Top-liste Hrvatske diskografske udruge jedine su službene, sveobuhvatne i točne liste prodaje fizičkih izdanja albuma te donose aktualne podatke o prodaji temeljenim na informacijama pristiglim s preko 160 prodajnih mjesta u zemlji te s internetskih prodavaonica diskografskih kuća.

Objavljeno 22.07.2020.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews