Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nervozni poštar gosti Brkova

Nervozni poštar gosti BrkovaNervozni poštar, kultni bosanskohercegovački folk’n’roll bend, nastupit će kao specijalni gosti na koncertu Brkova u zagrebačkom Domu sportova 20. listopada.

Grupa Nervozni poštar nastala je početkom 80-tih u glavi dr. Fadila Šabovića koji je shvatio da ima pravu ideju za bend kada je, radeći kao ljekar u stanici hitne pomoći u Busovači, pijanom čovjeku šio ranu. Pijanac je glasno pjevao narodne pjesme dok ga je za ruku držala pjevačica iz obližnje kafane, u kojoj se u tuči netom prije toga ozlijedio. Šabović kaže da mu je sinulo da je ljudima trebao žešći narodnjak od onog kojeg su imali i rodila se ideja o Nervoznom poštaru.

Šabović je potom upoznao poznatog pjevača novokomponirane narodne muzike Rustema Nezirovića Ruleta i jednog od najpoznatijih sarajevskih heavy metalaca i izrađivača gitara iz tog razdoblja, Nikolu Nidžu Mitrovića. Fadil im je rekao da trebaju svirati njegove pjesme, svaki na svoj način. Rule treba pjevati folk, a Nidžo svirati hard rock u isto vrijeme ne respektirajući previše jedan drugog.


Nakon dugog uvjeravanja grupa je započela s radom i ubrzo snimila svoj prvi album ”Vazda – gazda” za Jugoton. Ipak, svoje prvo pravo pojavljivanje u javnosti imali su na festivalu narodne glazbe ”Ilidža ’85” u listopadu 1985. godine. Nervozni poštar s pjesmom ”Sarajevo, slatki dome moj” uvjerljivo osvaja prvo mjesto sa 91% glasova publike, što je jedinstven slučaj u povijesti tog festivala. Zanimljivo je da su ostali sudionici festivala, redom narodnjaci, članove tada potpuno nepoznatog benda smatrali za nosače instrumenata, a ne konkurentski bend.

Odmah nakon pobjede na festivalu, na krilima iznenadnog uspjeha Rule napušta bend u potrazi za solo karijerom, a Fadil nalazi zamjenu u liku Nusreta Doličanina, također mladog i veoma nadarenog pjevača, glasa veoma sličnog Ruletu, što je pomoglo bendu da nastavi dalje zacrtanim putem.

S Nusretom kao vokalom bend će za objaviti sljedeća četiri albuma u 80tima i postati jedan od najkomercijalnijih izvođača tadašnje države čiji utjecaj će se u sljedećim desetljeća osjetiti na puno bendova od kojih su Brkovi definitivno najviše iskočili.

Od 90-tih do danas grupa je nekoliko puta prestajala s radom i ponovo se okupljala, a početkom prošle godine definitivno su se vratili na scenu albumom “Nervozni poštar 2017”.

Brkovi, praćeni Nervoznim poštarom, vraćaju se u Malu dvoranu Doma sportova tri i pol godine nakon nezaboravnog rasprodanog koncerta. Bend će tom prilikom, uz najveće hitove dosadašnje karijere, predstaviti album “Hormon sreće” objavljen u lipnju.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.


Objavljeno 27.08.2018.

Vremeplov

Pjesnici se igraju riječima.
Paul McCartney