Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nevjerovatna Velika rock eksplozija #5

Nevjerovatna Velika rock eksplozija #5Peto uprizorenje festivala „Velika rock eksplozija“ započelo je u odličnoj „ženskoj“ atmosferi u prepunom „Sax!-u“ gdje su nastupila tri stilski potpuno različita sastava.

Vremenski najduža i sadržajno najveća „Velika rock eksplozija #5“ krenula je iz „Sax!-a“ u patrolu po zagrebačkim klubovima. Peti zagrebački festival novih bendova otvoren je „ženskim“ danom u kojem su nastupili sastavi „U pol’9 kod sabe“, Nina Romić i „Punčke“.

Točno u 21.30 na pozornicu se popeo osmočlani indie smart comedy pop sastav „U pol’9 kod Sabe“ i krenuo u 40-minutnu prštavu „žensku“ vožnju kroz desetak jednostavnih, pametnih, proživljenih i nevjerojatno šarmantnih pjesama o ljubavi, odlaženju, dolaženju, neshvaćanju i svim uobičajenim momentima stalnih, nestalnih, povremenih, slučajnih, sadašnjih, bivših i budućih veza. Publika im nije dala u garderobu dok nisu odsvirali i bis, simpatično prekrojenu pjesmu „Volim, volim, volim, volim žene“.

Nakon njih, svojih je 40 sadržajno potpuno drugačijih minuta Sax!-u ponudila Nina Romić, ovoga puta s petočlanim bendom, u izboru mnogo zatvorenijih, zgusnutijih, melankoličnijih i mirnijih pjesama sa svoja dva studijska albuma.

Točku na i ovog savršenog početka jednog potpuno drugačijeg festivala stavio je potpuno drugačiji ženski alter rock trio imenom „Punčke“ koje su u furiznom tempu i nevjerojatno snažnim i dinamičnim nastupom te grčevito uvjerljivim gardom gitaristice i vokalistice Lucije Ivšić uzdrmale sve prisutne u klubu.

Tako je „Velika rock eksplozija #5“ započela nevjerojatno dobrim utorkom nakon kojeg slijede koncerti u KSET-u, Malom pogonu Tvornice te dva završna u Močvari. Tijekom petodnevnog festivala, na četiri će zagrebačke pozornice nastupiti ukupno 16 domaćih bendova te special guest iz Velike Britanije – sastav Orange Room iz Liverpoola.

Predstojeći koncerti:
19.10. Petak – Močvara
MJESNI ODBOR (Otok Šolta)
TI RITU PIRI PIP (Šibenik)
DOSH LEE (Zagreb)
SEBASTIAN DOE (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 30 Kn, na dan koncerta 40 Kn

20.10. Subota – Močvara
VATRA (Virovitica)
MANDRILI (Rijeka)
MANNTRA (Umag)
VAN DOBERMAN (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 40 Kn, na dan koncerta 50 Kn

Objavljeno 19.10.2012.

Vremeplov

Otišao sam na brod kako bi zaradio lovu za ”fleš”, a kad sam se nakon pet godina vratio s ”flešom”, nisam više imao koga slikati – scena je nestala.
Damir Krizmanić Kriza, riječki fotograf