Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Njoki Summer fest 08.08.2010

Njoki Summer fest 08.08.2010Unatoč prošlogodišnjem nevremenu zbog kojeg su morali otkazati drugi dan festivala Njoki, organizatori se nisu predali. U obnovljenom ruhu, Njoki Summer fest održat će se i ove godine. Ovogodišnja jednodnevna edicija donosi pravi izbor grupa koje su poznate u Sloveniji i u inozemstvu.

Njoki 2010 ove će godine ugostiti jednu od najpopularnijih i najmarljivih slovenskih bendova u ovom trenutku, to je grupa Elvis Jackson koja će na domaćem terenu u Ajdovščini održati prvi koncert nakon izdavanja albuma ”Against The Gravity”.

Bend koji je vlastitu glazbu, koncertnu energiju i nastupe predstavio na velikom broju najvažnijih festivala po Europi, iza sebe ima pravu armadu fanova, kod kuće, kao i u cijeloj Europi.

Album ”Against The Gravity” znači ogroman korak unaprijed za Elvise, a i za cijelu slovensku glazbenu scenu. Recenzije o ploči su vrlo pohvalne, engleski i njemački mediji svrstali su ih među najbolje ploće 2009. godine, a toliko pohvala dosada su primali samo albumi slovenske grupe Laibach.

Koncerti s velikim bendovima kao što su Faith no More, Misfits, SKA-P i ostali, svrstali su ih u prvu ligu bendova na brojnim europskim festivalim. Vrhunac ovog ljeta je nastup na velikoj pozornici festivala Exit u Novom Sadu, ali nema sumnje da će i nastup u Ajdovščini biti vrhunski.

Na zajedničkoj europskoj turneji još su i dva američka benda Lagwagon i No Use For A Name koji su sa svojim posebnim melodičkim skate punkom redoviti gosti europskih i svjetskih pozornica.

Obje grupe poznate su po tome da svoje vrijeme najradije potroše na turnejama. Ako slučajno svi članovi nisu na turnejama s matičnim bendovima, često se okupe i u supergrupi Me First i The Gimme Gimmes, ili u akustičnoj verziji pod imenom Tony i Joey sviraju pjesme svojih bendova i time se više nego očito dobro zabavljaju. Za njih možemo slobodno tvrditi da su pravi ovisnicii o turnejama.

Njoki će ugostiti i hrvatsku grupu Overflow koja već nekoliko godina oduševljava svojim melodičnim i oštrim garažnim rockom. U godinama svog postojanja posjetili su skoro sve europske države. Odsvirali na brojnim velikim festivalima, a ove godine odradili čak i kraću američku turneju.

Overflow se u Ajdovščinu vraćaju već četvrti put, očito je da im je uvijek ostala u lijepim uspomenama.

Na festivalu u Ajdovščini predstavit će se i Nervous Stompin, radi se o mladom bendu iz Nove Gorice koji je prema mišljenju organizatora pravo osvježenje za primorske i sve slovenske pozornice.

Posebni gost, ovog puta u video verziji, biti će jedinstveni jezički genije Smaal Tokk, Joouu.

Ovogodišnja pozornica festivala našla je svoje mjesto na trgu pri Kući Mladih (Hisa Mladih), Vipavska ulica 11.

Početak koncerata u 16:00, ulaz otvoren od 15:00.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji u sistemu Eventim, na svim Petrolovim servisima, trgovinama Dallas, poslovnicama Kompasa.

Cijena ulaznice: 22e u pretprodaji, 25e na dan održavanja koncerta.



Objavljeno 02.07.2010.

Vremeplov

Iza svega što radim uvijek stoji nekakva osobna priča.
Hrvoje Hodak