Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova kopilacija: Croatian Blues Challange - Winners & Travellers

Nova kopilacija: Croatian Blues Challange - Winners & TravellersUoči sedmog natjecanja najboljih hrvatskih blues glazbenika, 7th Croatian Blues Challengea, objavljen je album ”Croatian Blues Challenge - Winners & Travellers”.

Riječ je o kompilaciji koja sadrži četrnaest pjesama izvođača koji su pobjeđivali na prethodnim izdanjima CBC-a te glazbenika koji su predstavljali hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu - International Blues Challengeu u kolijevci bluesa, Memphisu, a tu su i dva mlada izvođača koji su nas u Americi predstavljala u youth kategoriji glazbenika do 21 godine starosti.

Na žalost, tri pobjednika nemaju studijskih snimaka, ali činjenica da je devet pobjednika po povratku iz Memphisa snimilo i službeno objavilo svoje studijske albume govori sama za sebe. Posebna je zanimljivost da su četiri pjesme (Memphis Sara, There Where Blues was Born, Room Boogie Caffe i Heart of Memphis Here I Go) nastale prilikom gostovanja u Memphisu.

Kompilacija ”CBC - Winners & Travellers” u najboljem svjetlu dočarava raznolikost današnje hrvatske blues scene, koja unazad posljednih pet godina doživljava pravu renesansu.
Ovogodišnji 7th Croatian Blues Challenge podijeljen je na tri regionalna (Split, Zagreb, Pula) natjecanja, a veliko nacionalno finale je u pulskom Rock Caffeu u subotu, 7. studenog.

Objavljeno 31.10.2015.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com