Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan koncert skupine Sane

Odličan koncert skupine SaneU utorak 14.7. je sve traženija grupe Sane u prepunom Purgeraju održala odličan koncert.


I dok njihov aktualni singl ’Ja bih preživio’, obrada poznate pjesme preminulog kralja funka Dine Dvornika osvaja radijski eter ovaj kultni zagrebački bend oduševio je prisutne u popularnom zagrebačkom klubu nižući pjesme sa svog repertoara među kojima su bile i ’Dečko’, ’Ostani’ kao i obrade Michaela Jacksona, Backstreet Boysa…

Ovo je bila zadnja svirka ovog ljeta, a nakon odmora nastavljaju sa svirkama i promocijom pjesama koje će se naći na njihovom novom albumu.

Inače, jedini grunge bend u Hrvata, kako ih neki vole nazivati, prošlog su vikenda održali sjajan nastup u Splitu na koncertu u čast Borisu i Dinu Dvorniku ’Kontra regule’.

Među ostalim izveli su i obradu Dinove pjesme ’Imam rep’ na kojoj im se pridružio Davor Gobac.

Podsjećamo, Grupa Sane od ranije je poznata hrvatskoj publici predstavivši se 1998. godine svojim prvim albumom ’Antelupiulla’, a nedugo zatim završili su na drugom mjestu godišnje top liste Radija 101.

Nedavno su se pojavili i na Dori u veljači ove godine s pjesmom ’Dečko’.
U novoj trio postavi koju sada čine Nikola Marjanović (vokal/gitara), Stjepan Krznarić (vokal/bas) i Thomas Balaž (bubanj) Sane sada zvuči jednostavnije i tečnije, no čvršće i zrelije nego ikad.

Po prvi puta pišu pjesme na hrvatskom jeziku, puni su energije i inspiracije i kako ističu, spremni su vratiti rock glazbu u uši prosječnog mladog čovjeka u Hrvatskoj.

Objavljeno 20.07.2009.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin