Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Patti zapalila uzavrelu Tvornicu

Patti zapalila uzavrelu TvornicuU ponedjeljak je pred prepunom zagrebačkom Tvornicom koncert održala nenadmašna Patti Smith kojoj se na gitari pridružio dugogodišnji prijatelj i suradnik Tom Verlaine.

Ne čudi da je interes za ovaj koncert bio velik, pa se postavlja pitanje odabira adekvatnijeg prostora s obzirom da je nesnosna vrućina mnoge istjerala van kako bi se naoružali svježim zrakom i ponovno krenuli upijati poruke koje je Patti slala sa stagea.

Koncert je započela recitacijom stihova Tina Ujevića koje je posvetila tragično preminulom glazbenom kritičaru Darku Glavanu, a zatim su u gotovo sat i pol zaredala pjesme iz njenog bogatog glazbenog opusa među kojima i ”Redondo Beach”, ”Ghost Dance”, ”Dancing Barefoot”, ”Because The Night”, ”Pissing On The River”, ”People Have The Power”, ”Rock’n’Roll Nigger” i ”Gloria”.

Uz svoje Patti je izvela i obradu Hendrixove ”Are You Experienced?” kada je zasvirala klarinet, dok je povremeno svirala akustičnu ili električnu gitaru, te je za bis izabrala Nirvaninu ”Smells Like Teen Spirit”.

Uz nju su na stage-u svirali Tom Verlaine, njezin prijatelj iz Televisiona i Lenny Kaye, član originalne Patti Smith Group.

Prije svega svojom osobnošću a potom stihovima i glazbom Patti je uspjela pobijediti nehumane uvjete u Tvornici te je okupljenima podarila nezaboravan koncert dokazavši još jednom da nije sve u šljokicama i golotinji. Tko zna zna, a Patti zna.

Objavljeno 15.07.2009.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow