Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Počela prodaja ulaznica za festival ”Velika rock eksplozija #8”

Počela prodaja ulaznica za festival ”Velika rock eksplozija #8”Ovogodišnja, osma po redu Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place, a u tri večeri će nastupiti devet sastava - Mr. Albino, Donkey Hot, Gospođa, Radio Aktiv, Sebastian Doe, Halter Ego, Kopito, Repassage i Ministarstvo napada, sastav koji je uskočio umjesto prvobitno najavljene Altre.

Svi koncerti počinju u 21:30 h, a ulaznice se, po cijeni 20 kuna, mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Aquarius Recordsu u Varšavskoj ulici, Rockmarku te na šanku Hard Placea.

Velika rock eksplozja je glazbeni događaj novog urbanog i modernog pristupa tradicionalnoj i alternativnoj rock glazbi. Na njoj sudjeluju novi izvođači takvog izričaja koji su u protekloj sezoni objavili službeni nosač zvuka za neku od diskografskih kuća, koji su pobjedili na nekom od snažnijih domaćih demo festivala ili koji su se na bilo koji drugi način nametnuli kao nešto novo, drugačije ili bitno na aktualnoj rock sceni. Utoliko je VRE svojevrstan godišnji pregled domaće nove rock produkcije.

Od 2008. godine naovamo, festival je narastao od jednodnevnog do u nekim godinama petodnevnog događaja, etablirao se na području festivala koji se bave isključivo domaćim glazbenim stvaralaštvom i glazbenom kulturom mladih s naglaskom na autorskom momentu.

Istovremeno se pokazalo da su programski urednici festivala tijekom godina odradili odličan posao i dobro plasirali neke nove izvođače u javnost jer su isti izvođači u kasnijim sezonama skoro redovito osvajali razne nagrade – diskografske nagrade Porin za nove izvođače, alter album, najbolju vokalnu suradnju... nagrade Hrvatske glazbene unije Status, u različim kategorijama, Fender Mega muzika nagrade za nove izvođače pa i nagradu u inozemstvu – “Davorin” za najbolji regionalni debitantski album.

Dođite u Hard Place, uživajte u dobroj glazbi i pozitivnoj atmosferi te svjedočite nastupima etabiliranih bendova i perspektivnih sastava koji će to tek postati.

Objavljeno 18.09.2015.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik