Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Popeye predstavili ’’Cijenu slobode” u Uljaniku

Popeye predstavili ’’Cijenu slobode” u UljanikuZnate, 7 dana (10.7. op.u.) je do koncerta grupe popeye u Pulskom ’’Uljaniku“ na kojem će promovirati svoj novi album pod nazivom ’’Cijena slobode“, a ja sjedim u sobi za kompom i pišem članak pod nazivom report koncerta. Malo čudno, ali evo da vam ukratko objasnim o čemu se radi…

Osjećam se ko’ neki nevini mladić koji zna da će ubrzo „dobit“, pa mu se svaki dan misli motaju oko te činjenice, samo je razlika u tome što sam ja svoju nevinost ispucao, no sva sreća da postoji Popeye, pa svaki put kad se ide na njihov koncert - kao da je prvi.

Sa bendom Popeye ste do sada već više – manje upoznati, a ako niste, možete par riječi o njima pročitati ovdje (Popeye – ljubav na prvi sluh ).

Prošlo je nekih 7 godina od kada je izašao prvijenac „Domaći benzin“, a dečki su naporno raditi na novom materijalu i sklepali album sa 18 novih pjesama. Napokon su dobili priliku pokazati se u pravom svijetlu i dati publici iskrenost, emocije i ono što ovaj bend u stvari i jest od samog početka.

Na koncert smo krenuli iz Čakovca još u četvrtak da bi isprobali domaće istarsko vino i zagrijali se kako treba, prespavali i u petak bili spremni za kaos koji nas čeka u Uljaniku.

Petak je, oko 21:30, polako pada mrak, a ekipa se počela okupljati oko kluba – cugica, muzika i druženje – kako to već ide, no ne bi bilo ok da je sve ispalo savršeno, pa je tako počela padati kiša. Pljusak nas je sve koji smo bili okolo oko 22:30 natjerao u klub, a one koji još nisu krenuli vjerojatno zadržao doma.

Pred polupraznom koncertnom dvoranom atmosferu su počeli zagrijavati dečki iz D.E.M. Crew-a, a nakon njih ubrzo se na stage penju Popeye.

Dvorana se polako puni, svijetla se gase, a reflektori osvjetljuju pozornicu s koje dolaze prvi zvuci nabrijane Žikine gitare, Mrljinog bassa i Nadanovog bubnja koji je novi bubnjar benda, ali posao odrađuje kao da je s njima od samoga početka.
Koncert su otvori s 1. pjesmom na novom albumu pod nazivom „Dobar dan“ koja je ujedno kao i stvorena za neki uvod, a u isti tren govori vam da vas čeka nešto jako, jako opako.

U sredini pjesme na stage dolaze i pjevači Fere i Gianne, pa je ekipa u punom sastavu i nastavljaju sa „Klokanima“ nakon kojih se redaju nove stvari kao što su „Vrijeđam“, „Žmanjana dica“, „Sitnice“ itd. Naravno da koncert nije moga proći bez starijih hitova u obliku „Che bella citta“, „Zavezan“, „Nezaboravne greške“ i naravno „Popeye“ – kako kažu „Sveta stvar“, na koje je publika od kluba napravila pravu štalu i atmosferu digla na zavidnu razinu.

Nikako se ne smiju izostaviti Tamara Obrovac i Aleksandar Antić iz TBF-a, koji su bili gosti koncerta pošto je s njima ostvarena suradnja u 2 pjesme koje se nalaze na novom albumu.. Tamara Obrovac pridružila se bendu na pjesmi „Delaj, delaj“ koja govori o tome da svi trebamo pratiti svoje snove koliko god ljudima oko nas oni bili nerazumni ili čudni, a Aleksandar u pjesmi „Riba ribi grize rep“ koja odlično opisuje našu današnjicu i to da svako gura nos tamo di mu nije mjesto.

Negdje u sredini koncerta, kada je atmosfera bila na vrhuncu, nastali su sitni tehnički problemi, pa je svirka stala na nekih 5 minuta što nam je svima dobro došlo da odemo po cugu, ali dečki iz benda su odmah sa sljedećom stvari sve vratili na staro.

Sve u svemu, oko 2 sata predobre svirke, zanimljivih gostiju i vruče atmosfere dokazalo je da se popeye family neprestano širi, a bend napreduje iz dana u dan.

Nove stvari možete ćuti na myspace profilu benda http://www.myspace.com/popeyeband, a nadamo se da će ubrzo osvanuti i neke snimke s koncerta pa će se i to moći pogledati negdje na netu.

Denis Lesjak


Objavljeno 17.07.2009.

Vremeplov

Ne osjećam da je ijedna glazbena forma iznad mene u smislu da je ne razumijem ili da mi se ne sviđa bar neki njen dio...
Elvis Costello