Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Projekt Probudi se!

Projekt Probudi se!Nakon otkazivanja koncerta na Bundeku zbog kiše, mala dvorana Doma sportova 03.10. 2009. napokon će ugostiti sudionike projekta Probudi se!

Osim gostiju iz Bosne i Hercegovine (Frenkie i Dubioza kolektiv), Slovenije (Elvis Jackson) te zagrebačkih glazbenika Marka Lasica-Nereda, Marka Perice, riječkih Mandrila i Martine Vrbos, te virovitičke Vatre u projektu će sudjelovati i oni koji su se svojim zalaganjem iskazivali u promicanju slobode govora.

Dodjeli nagrada ”Gušćje pero” prisustvovati će Denis Latin, Aleksandar Stankovic, Zoran Šprajc i drugi gosti.

Glumica Mara Borić voditi će cjelovečernji program, a očekuje se i dolazak stranih novinara.

Koncert i dodjela nagrada počinju u 19 sati, a izložbu ”Napadi na novinare”, koja će biti postavljena u predvorju male dvorane Doma sportova, građani će moći razgledati od 12 sati.

”Probudi se” je projekt kojim redakcija ”appeltreport-a” u suradnji s umjetnicima želi osvijestiti građane o ulozi novinara, fotografa i snimatelja u društvu i opasnostima kojima se izlažu u svom radu.

Potreba za javnim iskazivanjem tog problema, zbog lošeg stanja u hrvatskim medijima i društvu općenito, postala je neophodna nakon što je tijekom 2008. godine policijsku zaštitu zbog prijetnji u Hrvatskoj dobilo sedam novinara, dok je sloboda medija svedena na minumum.

Osmišljeno je niz aktivnosti kojima je u cilju senzibilzirati društvo o potrebi novinarske struke i njezinoj ulozi u društvu, a projekt ”Probudi se!” čine:

1. Putujuća izložba ”Napadi na novinare”-koja će seliti od mjesta do mjesta, ovisno o tome gdje će se napadi na novinare događati.

2. Koncert ”Probudi se!”-na kojem će se svake godine tijekom rujna ukazivati na opasnosti koje prijete slobodi govora, mišljenja i medija. Ideja o koncertu nastala je tijekom jednog razgovora sa zagrebačkim hip hoperom Markom Lasićem- Neredom, koji je ponudio pomoć
odnosno suradnju s eminentnim umjetnicima s hip- hop scene. Obzirom da su upravo hip-hoperi glazbenici koji u svojim tekstovima najbolje opisuju stanje u društvu ’bez dlake na jeziku’, ideja je odmah prihvaćena.

3. Dodjela nagrada ”Gušćje pero” novinarima, fotografima i snimateljima za poseban doprinos u promicanju slobode govora-nagradu dobivaju članovi struke koji su se u svom radu izlagali raznim prijetnjama, odmazdama, otkazima i ostalim vrstama mobbinga, a javnost je s prijetnjama upoznata.

Na koncertu u Zagrebu, koji će se održat 03.10. u maloj dvorani Doma sportova, nastupiti će:
Dubioza kolektiv (BiH)
Elvis Jackson (Slo)
Frenkie (BiH)
Marko Lasic-Nered
TAK-Marko Perica
Mandrili
Vatra
Martina Vrbos
i drugi gosti

Riječka grupa Mandril za koncert je pripremila promociju video spota o korupciji, a izložbu ”Napadi na novinare” u predvorju male dvorane Doma sportova građani će moći razgledati od 12 sati.

Objavljeno 02.10.2009.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com