Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Remi u tihoj poeziji, Elemental uskoro u Domu sportova

Remi u tihoj poeziji, Elemental uskoro u Domu sportovaElemental posljednjih mjeseci ne miruje! Pjesma „Sve je moje tuđe“ osvojila je svaki kutak regije, koncert u Domu sportova se bliži, novi album dolazi s prvim tjednima 2016. godine a Remi, pored svega, predstavlja drugačiju sebe.

Rijetko tko u današnje vrijeme uspijeva napuniti knjižnicu na raznim književnim susretima, no Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental, prevoditeljica i spisateljica to je uspjela.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege na književno-glazbenom susretu nedavno je gostovala te doslovno prepunila prostor onima koji su Remi htjeli čuti i u tom drugačijem obliku, u „tihoj poeziji“.

U pratnji je bio i klavijaturist grupe Elemental, Davor Zanoški, uz kojeg je Remi u akustičnom izdanju izvela i nekoliko pjesama koje će se naći na novom albumu grupe Elemental koji izlazi početkom 2016. godine.

Pjesme koje nazivam ”tiha poezija” pišem tek tri godine, za razliku od pjesama koje uglazbim s Elementalom, koje pišem posljednjih 18 godina. Ova ”tiha poezija” je za mene nešto posve novo - dugo je nisam dijelila ni sa kim jer sam je htjela zadržati samo za sebe. Čak nisam imala ni posebnih ambicija oko toga, jednostavno sam pisala. No, dogodilo se to da smo za novi album Elementala mnogo puta kretali od pjesama upravo iz selekcije moje ”tihe poezije” koje smo onda uglazbili.– izjavila je Remi, istaknula kako joj je u ”tihoj poeziji” svojevrsna inspiracija Arsen Dedić i najavila prvu zbirku poezije u skorašnjoj budućnosti.

Dio poezije koju je do sada čuvala za svoju intimu Remi će objaviti, u uglazbljenom obliku, kroz neke od pjesama Elementala na novom albumu. Album očekujemo početkom 2016. godine i već sada, očekivanja su velika, budući da je to prvo izdanje koje Elemental izdaje za vlastitu diskografsku etiketu – 383 Records, a pjesme kojima najavljuju album postavile su letvicu visoko. Pjesma Goli i bosi, zaraznim ritmom osvojila je na prvo slušanje, pokazala vrckavu stranu benda te se bliži milijunu pregleda na Youtube-u, dok je aktualni singl, Sve je moje tuđe, bend iznova pozicionirao kao dašak optimizma u sivoj stvarnosti i već mjesecima drži sam vrh top liste najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Sve ovo uvertira je u jedan od najbitnijih događaja u 18-godišnjem životu benda.
Subotu, 5. ožujka bend će u povijest zapisati kao Dan E, dan kada će Elemental održati prvi samostalni koncert u Domu sportova i tako još jednom pomaknuti svoje granice.
Dan E za Elemental će značiti punoljetnost, značit će 18 godina uz rimu, ritam i muziku, značit će ljude bez predrasuda i glazbu bez granica.

Ulaznice za Elemental u Domu Sportova su u prodaji.

Po cijeni od 55 kuna ulaznice se mogu nabaviti još samo 10-ak dana, točnije, do 31. prosinca. Od 1. siječnja do 4. ožujka za ulaznicu će trebati izdvojiti 65, a na dan koncerta 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je LAA.

Objavljeno 23.12.2015.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly