Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Richard Marks u Beogradu

Richard Marks u BeograduRichard Marks, našoj publici najviše poznat po hitovima “Hazard”, “Right Here Waiting” i ”Now and Forever”, nastupiti će, u organizaciji Loud Concerts, 22.05.2011. u Beogradu u Sava Centru.

Ova pop/ rok zvijezda već dvadeset godina ostavlja snažan trag u muzičkoj industriji i to ne samo kao pjevač, pijanist i gitarist, već i kao autor i producent mnogim velikim imenima svijetske scene.

Richard Marks je započeo muzičku karijeru još kao petogodišnjak, pjevajući jinglove za reklame zajedno sa svojim ocem, koji je bio jazz muzičar. Nakon što je Lionel Richie čuo njegov demo snimak predvidio mu je blistavu budućnost.

Sa sedamnaest godina njegova karijera dobiva uzlaznu putanju. Osim za Richija, snimao je prateće vokale za Madonnu i Whitney Houston. Ubrzo nakon toga izdao je i svoj prvi album koji će se prodati u tri milijuna kopija i postao prvi muški vokal u povijesti čijih se uzastopnih sedam singlova našlo na nekom od prvih pet mjesta Bilbordove top liste.

Prodavši, sve ukupno, više od trideset milijuna albuma širom svijeta, Richard Marks je definitivno ušao u muzičku povijest. Fascinantno je i to da se 13 pjesama koje je on napisao u jednom trenutku našlo na prvom mjestu različitih svjetskih top lista.

Beogradski koncert, dio je evropske turneje na kojoj će Marks svirati akustične verzije svojih balada, koje su se našle na posljednjem albumu “Stories to Tell”, kao i njegove verzije pjesama koje je napisao za druge pjevače.

Karte se od 20.01. mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a (www.gigstix.com), Card Service-a (www.ticket.rs) i blagajni Sava centra po cijeni od 23e, 25e, 27e i 32e.

Objavljeno 03.02.2011.

Povezani članci

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar