Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rider liste zvijezda ovogodišnjeg Teranea

Rider liste zvijezda ovogodišnjeg TeraneaIako zvijezde u svijetu show businessa znaju pretjerati u svojim zahtjevima, kada je u pitanju ovogodišnji Terraneo festival može se reći da su izvođači uglavnom skromni i da njihovi zahtjevi nisu ništa više od osnovnih potreba i želje da se osjećaju kao kod kuće.

Ipak, ono gdje nitko nije pristao na kompromis je kvaliteta tehnike, razina produkcije i organizacije, da se ništa ne prepušta slučaju. Tako se sa sigurnošću može reći da će ovogodišnji Terraneo od 7. do 9. kolovoza publici prirediti pravi audio vizualni spektakl po svim svjetskim standardima.

Podugačak je popis zahtjeva koji su izvođači uputili Terraneo festivalu u okviru svojih rider i hospitality lista, a za vas smo odabrali najzanimljivije zahtjeve bendova.

Ove godine na Terraneu bit će velika potražnja za kokošjim jajima! Kao veliki ljubitelji jaja pokazali su se Calexico i Wu-Tang Clan. Budići da ovi bendovi zahtijevaju 13, odnosno 16 tvrdo kuhanih jaja. Wu-Tang Clan pored toga traži i četkice i pastu za zube, 5 upaljača,30 ručnika, ali i 11 boca francuskog šampanjca.

Šampanjac će se u litrama točiti i za Prodigy, čak 12 boca Moet šampanjca, a potrebna im je i jedna boca kisika, Kellogs Cornflakes Crunchy Nut žitarice, kao i dva sušila za kosu.

Azealia Banks i ostale zvijezde su dosta skromnije. Njoj je jedino potrebno osigurati Nivea Crème u plavoj plastičnoj boci i šiletricu Šibenika.

Ostali izvođači traže pretežno jednostavne stvari kao što su sok od cikle (Bosnian Rainbows), maslinovo ulje (Gang of Four), gume za žvakanje (Koan Sound), francuski baguette (Duncan Sheik), falafel (The Cribs), Snickers (Cloud Nothings), dva pokrivača (The Bots).

Ima i onih koji u šali traže 600 sarmi, 30 litara mlijeka i 10000 žireva (Krankšvester) ili pak ne traže ništa kao Mambo Kurt koji traže da se prema njima organizatori ponašaju kao prema normalnom rock bendu, znači ’Loud and Dirty’.

Ipak jedan bend prednjači na listi neobičnosti svojih zahtjeva. My Bloody Valentine su, kada je njihov zvuk u pitanju, besokompromosni te inzistiraju na svirci od 120 decibela. Zbog toga su svi promotori na njihovoj turneji dužni imati čepiće za uši za svi posjetitelji koji se žele zaštititi od ’buke’. Posebne upute dane su osiguranju u prvim redovima, koje čepiće mora imati kod sebe i, prema potrebi, podjeliti publici u prvim redovima, dok su organizatori obavezni imati poseban punkt s čepićima i natpise da su oni dostupni. Čepiće za uši, naravno, plaća organizator.

Sve ove bendove, a i mnoge druge izvođače imat ćete prilike vidjeti od 7. do 9. kolovoza na Terraneo festivalu u Šibeniku. Svoje nastupe na tri glavne festivalske pozornice do sada su potvrdili The Prodigy, My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Rob Garza, Emiliana Torrini, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond: ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Petar Dundov, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl...

Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci - Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard ® i Maestro ® beskontaktnim karticama.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica iznosi 419kn, a kamp ulaznica 200kn plus 21kn boravišne pristojbe za pet dana boravka u kampu. U prodaji su i dnevne ulaznice po posebnoj cijeni od 200 kuna. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima te online na www.eventim.hr te novo - u šibenskom klubu Azimut.

Detalje o ponudi kampa, izvođačima, popratnim sadržajima, akcijama, galerijom slika, kao i načinima kupnje karata, možete pronaći na službenoj stranici festivala www.terraneofestival.com.

Objavljeno 03.08.2013.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon