Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sex mob - Majstori improvizacije i čistokrvni jazz užitak

Sex mob - Majstori improvizacije i čistokrvni jazz užitakKultni njujorški sastav ’’Sex Mob’’ napunio je pulski klub ’’Cabahiju’’ u kojoj su jazzeri svjetskog glasa nastupili u sklopu festivala ’’Jazzbina’’. Širok dijapazon svojih glazbenih mogućnosti pokazali su s dva dijametralno suprotna seta – prvi, dinamičniji, ’’up-beat’’ dio koncerta rasplesao je publiku, dok su se u drugom, meditativnijem dijelu glazbenici okrenuli sami sebi i nešto sporijim taktovima.

Nikad ne radimo set listu pjesama koje ćemo izvesti, već se trudimo odgovoriti raspoloženju publike i zahtjevima prostora u kojem nastupamo. Cijeli naš nastup bazira se na improvizaciji – u prvom dijelu publika je stajala i plesala, pa smo svirali nešto brže, dok su u drugom dijelu ljudi uglavnom sjedili, pa smo se odlučili za malo sporije stvari – kazao je vođa benda Steven Bernstein.

Njegova razigrana truba odlično se slaže s melodičnim saksofonom Briggana Kraussa, a cijelu priču na okupu drži izvrsna ritam sekcija – Tony Scherr na basu i inventivni bubnjar Kenny Wollesen koji puninu i raznovrsnost svojeg zvuka duguje korištenju brojnih pomagala, poput gonga i tijela trube.

To je nešto čime se bavimo od našeg posljednjeg albuma ’’Sexotice’’ na kojem smo odlučili malo promijeniti dotadašnji ’’sound’’ banda i uvesti u igru neke nove instrumente, rekao je Bernstein. Šetnja ’’općim mjestima’’ popularne glazbe i poznatim jazz standardima Counta Basiea i Dukea Ellingtona, koje su ’’seksi mafijaši’’ potpuno prilagodili svom stilu i obogatili primjesama popa, rocka i reaggea, bez pretjerivanja može se opisati kao čistokrvni jazz užitak.

Trudimo se ne raditi podjele između muzičkih žanrova, već glazbu dijelimo samo na dobru i lošu. Svaka stvar koja nam se svidi postane dio našeg repertoara, ali na način da joj našom izvedbom damo jedan novi smisao i drugi život – kaže je Bernstein.

Davor Žic, Novi list

Objavljeno 05.05.2009.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger