Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sex mob - Majstori improvizacije i čistokrvni jazz užitak

Sex mob - Majstori improvizacije i čistokrvni jazz užitakKultni njujorški sastav ’’Sex Mob’’ napunio je pulski klub ’’Cabahiju’’ u kojoj su jazzeri svjetskog glasa nastupili u sklopu festivala ’’Jazzbina’’. Širok dijapazon svojih glazbenih mogućnosti pokazali su s dva dijametralno suprotna seta – prvi, dinamičniji, ’’up-beat’’ dio koncerta rasplesao je publiku, dok su se u drugom, meditativnijem dijelu glazbenici okrenuli sami sebi i nešto sporijim taktovima.

Nikad ne radimo set listu pjesama koje ćemo izvesti, već se trudimo odgovoriti raspoloženju publike i zahtjevima prostora u kojem nastupamo. Cijeli naš nastup bazira se na improvizaciji – u prvom dijelu publika je stajala i plesala, pa smo svirali nešto brže, dok su u drugom dijelu ljudi uglavnom sjedili, pa smo se odlučili za malo sporije stvari – kazao je vođa benda Steven Bernstein.

Njegova razigrana truba odlično se slaže s melodičnim saksofonom Briggana Kraussa, a cijelu priču na okupu drži izvrsna ritam sekcija – Tony Scherr na basu i inventivni bubnjar Kenny Wollesen koji puninu i raznovrsnost svojeg zvuka duguje korištenju brojnih pomagala, poput gonga i tijela trube.

To je nešto čime se bavimo od našeg posljednjeg albuma ’’Sexotice’’ na kojem smo odlučili malo promijeniti dotadašnji ’’sound’’ banda i uvesti u igru neke nove instrumente, rekao je Bernstein. Šetnja ’’općim mjestima’’ popularne glazbe i poznatim jazz standardima Counta Basiea i Dukea Ellingtona, koje su ’’seksi mafijaši’’ potpuno prilagodili svom stilu i obogatili primjesama popa, rocka i reaggea, bez pretjerivanja može se opisati kao čistokrvni jazz užitak.

Trudimo se ne raditi podjele između muzičkih žanrova, već glazbu dijelimo samo na dobru i lošu. Svaka stvar koja nam se svidi postane dio našeg repertoara, ali na način da joj našom izvedbom damo jedan novi smisao i drugi život – kaže je Bernstein.

Davor Žic, Novi list

Objavljeno 05.05.2009.

Vremeplov

Uvijek se trudim odgovoriti na pjesmu. Uvijek se bunim protiv teorije.
Mark Knopfler